Tijgeractie – 48 uur lang gamen voor de tijger

Nijmegen, 20 oktober 2010
 
48 uur lang gamen voor de tijger

 
Lekker gamen, maar tegelijkertijd geld verdienen voor het goede doel? Vier Nijmeegse jongens gaan bewijzen dat dit kan door donderdag vanaf 20:00 tot en met zaterdag 20:00 non stop te gamen. Met deze gamesmarathon van 48 uur gaan de jongens geld ophalen voor de Tijgeractie van het Wereld Natuur Fonds. Met de actie willen de jongens bewijzen dat iedereen een steentje kan bijdragen voor het behoud van deze bijzondere diersoort, en dat dit ook leuk kan zijn!
 
De tijger wordt met uitsterven bedreigt. Momenteel leven er nog maar 3200 tijgers in het wild, verdeeld over 5 verschillende subsoorten. Van de Zuid-Chinese tijger zijn er nog maar 300 exemplaren. Door stroperij, boskap en een verkleining van leefgebieden, komt de tijger steeds verder in de verdrukking. Het Wereld Natuur Fonds zet zich al jaren in om de tijger te beschermen. Dit gebeurt onder andere door anti-stroperij eenheden op te leiden, illegale handel en smokkel op te sporen en met houtkap-bedrijven goede afspraken te maken.
 
Vier Nijmeegse jongens, allen 15 jaar oud, gaan nu op een ludieke manier het Wereld Natuur Fonds helpen, door met een gamesmarathon geld in te zamelen. Gedurende 48 uur zullen de jongens non-stop spellen gaan spelen rondom het thema The legend of Zelda. De jongens zijn middels een live-stream te volgen op hun website over de gamesmarathon, http://www.tigersofhyrule.tk/. Via deze website kunnen mensen ook eenvoudig geld doneren voor deze bijzondere actie. Onder de sponsors worden ook enkele tijgerknuffels van het Wereld Natuur Fonds verloot.
 
Dave Ruter, coördinator van het Wereld Natuur Fonds Regioteam Arnhem-Nijmegen, vindt het een geweldig initiatief; “Het gaat heel slecht met de tijger. Het Wereld Natuur Fonds probeert hard deze soort te redden, maar kan dit uiteraard niet zonder de hulp van anderen. Mensen kunnen helpen door geen tijgerproducten te kopen in China of Thailand, donateur te worden bij het Wereld Natuur Fonds, maar ook door zelf acties op te zetten. Deze gamesmarathon is daar een goed voorbeeld van; lekker gamen voor het behoud van de tijger!”
 
Meer informatie over de gamesmarathon: www.tigersofhyrule.tk
Meer informatie over het WWF Regioteam Arnhem Nijmegen: www.wnf.nl/arnhemennijmegen 

Winkels, bedrijven, uitgaan Nijmegen - Agenda Nijmegen