4000 scholieren sturen CESN een verjaardagskaartje

Nijmegen, 31 november 2017

Meer dan 4000 scholieren sturen CESN een verjaardagskaartje

Cultuur en School Nijmegen (CESN) is jarig! Al 10 jaar bemiddelt CESN lessen op school, brengt ze klassen naar voorstellingen, voorstellingen naar de klas, organiseren ze kunst & cultuurroutes, het voordrachtfestival  en laten ze leerlingen kennismaken met muziek, dans, theater, beeldende, literaire en audiovisuele kunst. Dit alles met als doel om scholen te helpen om leerlingen een wereld vol onbegrensde mogelijkheden en creativiteit aan te bieden in de vorm van kunst en cultuur. En met succes: inmiddels bedient CESN  nagenoeg alle scholen in het primair onderwijs en een groeiend aantal scholen in het voortgezet onderwijs.

Verjaardagskaartenwedstrijd voor het primair onderwijs
Om haar verjaardag te vieren heeft CESN scholen uitgenodigd om mee te doen aan een verjaardagskaartenwedstrijd. En daar is massaal op gereageerd: zo’n 20 scholen hebben zich aangemeld en meer dan 4000 leerlingen hebben een creatieve, kunstzinnige kaart gemaakt. Een deskundige jury, bestaande uit beeldend kunstenaar Ingrid Wielema,  hoofd educatie van Museum het Valkhof Odette Straten, wethouder Bert Velthuis en Sarina Wagener van CESN gaan bepalen welke leerlingen de 1e, 2e en 3e prijs hebben gewonnen. En dat wordt nog een behoorlijke opgave, want er is veel jong creatief talent in Nijmegen.
Winnende leerlingen maken kans op een theaterbon voor een mooie jeugdvoorstelling in één van de Nijmeegse theaters. De school waarop de winnende leerlingen zit, maakt kans op een lessenreeks of workshops op school, aangeboden door CESN. Medio december worden de winnaars bekend gemaakt.

Hét bemiddelingspunt  voor cultuureducatie in het primair- en voortgezet onderwijs
Kunst- en cultuureducatie is van groot belang voor de ontwikkeling van creativiteit en talent onder kinderen en jongeren. Om het voor scholen zo makkelijk mogelijk te maken, brengt CESN de culturele aanbieders en scholen samen en bemiddelt zij aanbod waar nodig. Zo stimuleert CESN cultuurparticipatie in Nijmegen onder kinderen en jongeren.

Bron: Cultuur en School Nijmegen – Onderwijs Nijmegen  Opleidingen

Winkels, bedrijven, uitgaan Nijmegen - Agenda Nijmegen