15 statushouders aan het werk bij Orientalis

Nijmegen, 2 maart 2018

15 statushouders aan het werk bij Orientalis

WerkBedrijf en Inc4 groep/Maas groep werken al een tijd samen om mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt in beweging te brengen. Op maandag 12 maart 2018 staan we stil bij een bijzonder moment: 15 statushouders tekenen tussen 14.00 tot 16.00 uur in restaurant Le Souk d’Orient hun arbeidsovereenkomst. Zij gaan per direct starten in restaurant Le Souk d’Orient van Museumpark Orientalis als assistent kok of als assistent gastheer/vrouw.

Perfecte match
Aanleiding voor de aanname van nieuw personeel is de opening van een nieuw oriëntaals restaurant in het Museumpark: Le Souk d’Orient. De uitbaters Rob Beernink en Frederik IJsseldijk besloten om samen met statushouders het restaurant een internationaal gezicht te geven, passende bij de uitstraling van het restaurant en bij de maatschappelijke doelstelling van het park. Het Museumpark zocht samenwerking met Maas groep/Inc4 groep, gespecialiseerd in het ontzorgen van werkgevers en in het bieden van kansen voor werknemers. De statushouders krijgen direct een betaald dienstverband van een jaar bij Inc4 Nieuw Werk en worden gedetacheerd bij Le Souk d’Orient.

Judith Claassens, teammanager statushouders WerkBedrijf: “op deze manier slaan we twee vliegen in een klap: we geven statushouders een kans op de arbeidsmarkt en het Museumpark heeft personeel gevonden wat past bij de kleurrijke wereld van het park.”

Totaalpakket
Om de integratie van de statushouders te bevorderen volgen ze naast hun werk overdag ook kookworkshops in de avonden en een BBL-opleiding in de horeca. Daarnaast geven de adviseurs van Maas groep inburgerings- en taalles en worden ze deskundig begeleid op de werkvloer door de jobcoaches van Maas groep. Een mooi totaalpakket om deze groep zo snel mogelijk te laten integreren.

Mooie combi
Museumpark Orientalis, Lucare Advies & Management, Maas groep, Inc4 groep en het WerkBedrijf vormen een mooie combi. Zij vinden elkaar op het vlak van maatschappelijk verantwoord ondernemen. De organisaties werken vanuit het principe dat iedereen een (werk)plek verdient in onze maatschappij.  Daarom hebben deze 15 statushouders een dienstverband van 12 maanden gekregen voor 32 uur per week via Inc4 Nieuw Werk. Zeker met de krapte op de arbeidsmarkt is deze samenwerking voor ondernemers, werkzoekenden, WerkBedrijf, Maas groep/Inc4 groep en Museumpark Orientalis een win-win situatie.

Over WerkBedrijf Rijk van Nijmegen
Wij bemiddelen, ontwikkelen en begeleiden mensen met een kwetsbare positie op de arbeidsmarkt naar werk. Wij gaan uit van wat mensen wél kunnen. Afstand tot de arbeidsmarkt bestaat wat ons betreft niet. Dat bewijst onze aanpak met Museumpark Orientalis: samen investeren we in de talenten van onze kandidaten.

Over Inc4 groep
Inc4 groep ontzorgt werkgevers en biedt werknemers kansen. Denk aan mensen in een outplacementtraject, 50-plussers die afscheid moeten nemen van hun baan, statushouders of jongeren met een afstand tot de arbeidsmarkt. We coachen medewerkers van werk naar nieuw werk. Gedurende een professioneel begeleidingstraject werken we toe naar dat ultieme doel: een nieuwe job.

Over Maas groep
Maas groep heeft in de afgelopen 20 jaar al meer dan 6600 werkzoekenden aan een nieuwe baan geholpen bij meer dan 5300 werkgevers. We werken met ervaringsdeskundige medewerkers vanuit meer dan 30 vestigingen verspreid door heel Nederland. Onze klanten zijn bedrijven, gemeenten, het UWV en particulieren. Doordat we regionaal werken, profiteren onze klanten optimaal van het unieke netwerk van Maas groep binnen de regionale arbeidsmarkt.

Bron: WerkBedrijf Rijk van NijmegenMuseumpark Orientalis

Winkels, bedrijven, uitgaan Nijmegen - Agenda Nijmegen