Leuke zomeractiviteiten in Orientalis

Heilig Landstichting, juli 2017

Als een Romein de zomer door!

Van 22 juli t/m 31 augustus 2017

Vraag je je ook wel eens af hoe Romeinse kinderen speelden? In ieder geval geen spelletjes op je tablet of mobiele telefoon maar wel andere stoere en spannende dingen. Zij sporten ook net zoals jullie, hadden creatieve hobby’s, deden met de familie aan bordspelen. Ook gingen zij met de familie erop uit!

Kijk en beleef de Romeinse Zomer en ga terug naar die Tijd. Twee schepen staan nu op het droge en worden opgeknapt om hun weg te vervolgen. Vraag een tuniek bij de kassa en ga op reis als Romein. Je komt onderweg tegen: sport en spel, make-up, weven & vilten, ambachtslieden, verhalenvertellers, kruizen in de Romeinse tijd en spelen in de Oase.

Loop op je slippertjes door het zand van het labyrint en kijk van daaruit naar de hoge Toren van Babel (7 x 11 m). Leef je even uit in de Oase, daar is drank en snoep verkrijgbaar. Wandel daarna met je blote voeten door een watergeul naar het Arabisch dorp. Neem daarna het pad naar Jeruzalem en loop via het poortje, het Plein van Pilatus op en ontdek het Romeinse leven. Gun jezelf een ijsje in het museumwinkeltje terwijl je ouders genieten van een koel drankje op het terras van de Herberg.

Bij hele warme dagen is onze bosrijke omgeving  een ‘verademing’.

Het dagprogramma vindt u op www.museumparkorientalis.nl

Meer nieuws - winkels en bedrijven Nijmegen - Agenda Nijmegen