Workshop Waarom godinnen zo mooi zijn – Valkhof

Workshops bij tentoonstelling
‘Waarom godinnen zo mooi zijn’

Maak je eigen crème of amulet!
Museum Het Valkhof, 1 en 29 april 2012

Van 24 maart t/m 12 augustus is de tentoonstelling ‘Waarom godinnen zo mooi zijn’ te zien in Museum Het Valkhof. In deze tentoonstelling staat liefde en schoonheid in de oudheid centraal. Museum Het Valkhof organiseert twee leuke workshops om ook in onze moderne tijd met dit thema bezig te zijn.

Rondleiding en workshop ‘Van kruid tot crème’
Heeft u altijd al willen weten waarom godinnen zo mooi zijn? En wilt u samen met uw vriendinnen uw eigen zalf, crème of lotion maken? Kom dan op 1 april naar Museum Het Valkhof. Het programma start met een bezoek aan de tentoonstelling ‘Waarom godinnen zo mooi zijn’ onder leiding van een museumspecialist. Aansluitend kunt u in het Museumcafé genieten van koffie en gebak, waarna u met heerlijk ruikende kruidenproducten uw eigen cosmeticaproduct gaat maken tijdens de workshop onder leiding van een professionele docent van de Lindenberg.
Kruiden zijn een weldaad voor de huid en geven op een natuurlijke manier verzorging en bescherming. Naast de goede werkingen die deze kruidenproducten op de huid uitoefenen, ruiken ze heerlijk en wordt het maken ervan een aangename beleving. U weet wat u op uw huid smeert en het is 100% dierproef vrij!
Zondag 1 april van 13.00 tot 15.45 uur, € 29,50 p.p. (incl. museumentree en koffie met gebak).
Aanmelden kan tot en met 25 maart via publiekszaken@museumhetvalkhof.nl

Rondleiding en workshop ‘Maak je eigen amulet’
Heeft u altijd al willen weten waarom godinnen zo mooi zijn? En wilt u samen met uw vriendinnen uw eigen amulet maken? Kom dan op 29 april naar Museum Het Valkhof. Het programma start met een bezoek aan de tentoonstelling ‘Waarom Godinnen zo mooi zijn’ onder leiding van een museumspecialist. Aansluitend kunt u in het Museumcafé genieten van koffie en gebak, waarna u in een workshop uw persoonlijke amulet gaat maken onder leiding van een professionele docent van de Lindenberg.
Bijna overal ter wereld en al eeuwenlang hebben mensen een talisman of een amulet bij zich. De vorm ervan is anders van land tot land en van cultuur tot cultuur. Het amulet bevat behulpzame, magische krachten, beschermt de eigenaar en brengt geluk. In deze workshop maakt u uw persoonlijke amulet geïnspireerd door de tentoongestelde voorbeelden uit de Oudheid.
Zondag 29 april van 13.00 tot 16.45 uur, € 29,50 p.p. (incl. museumentree en koffie met gebak).
Aanmelden kan tot en met 22 april via publiekszaken@museumhetvalkhof.nl

Museum Het Valkhof
Kelfkensbos 59
Nijmegen,
T 024-360 88 05,
www.museumhetvalkhof.nl.

Open: di-zo: 11-17; op de maandagen in de korte vakanties.
Entree: 19 jaar en ouder € 8,00; 6 t/m 18 jaar € 4,00; Gezinsticket (2 volwassenen + max. 3 kinderen) € 20,00, Museumkaart gratis.

Winkels en bedrijven Nijmegen - Agenda Nijmegen