Wij zijn Droomstad Nijmegen

Nijmegen, 21 maart 2017

Wij zijn Droomstad Nijmegen

Nijmegen heeft ze: inwoners, bedrijven en organisaties met vernieuwende en inspirerende ideeën. Ideeën die de stad leuker, leefbaarder maar bovenal meer verbonden maken. Vanaf 30 maart is er ook een digitaal platform waar iedereen deze ideeën, dromen en initiatieven kan zien en elkaar kan ontmoeten en helpen: Wij zijn Droomstad Nijmegen. Op donderdag 30 maart is de aftrap met de bijeenkomst ‘Dromen en Verbinden’.

Wij zijn Droomstad Nijmegen is een online plek waar iedereen in één oogopslag kan zien aan welke dromen en initiatieven binnen de stad gewerkt wordt. Iedereen kan er hulp vragen of aanbieden. Het is een plek waar zowel organisaties als individuen hun ideeën voor de stad kunnen realiseren en versnellen.
Op dit nieuwe stadsplatform is bijvoorbeeld ruimte voor Kattencafé Balthazar, de Stadsnomaden, een schoon Goffertpark en Zing Nederlands Nijmegen. En straks is het bijvoorbeeld een plek waar mensen de kans krijgen om een leegstaand pand in te vullen. Of om ideeën op te halen voor de ontwikkeling van een park.

Wij zijn Droomstad Nijmegen is een onderdeel van Wij zijn Nijmegen. Vorig jaar gestart om een bijzonder jaar met veel jubilea en evenementen te vieren, nu het motto om verbindingen in de stad te vieren.

Het programma van Dromen en Verbinden en de toegang tot Wij zijn Droomstad Nijmegen staan op www.wijzijnnijmegen.nl. Hier staat ook meer informatie over alle praktische workshops die er ook zijn op 30 maart: crowdfunding, durftevragen en waarmaken.

Bron Gemeente Nijmegen – Informatie NijmegenAgenda Nijmegen

Meer nieuws - winkels en bedrijven Nijmegen - Agenda Nijmegen