Nieuwe verkeerssituatie Vrouwe Udasingel

Nijmegen, 22 april 2010

Nieuwe verkeerssituatie Vrouwe Udasingel

Vanaf aanstaande maandag kan het verkeer vanuit Visveld rechtstreeks de Prins Mauritssingel oprijden. Tijdens de afsluiting van komend weekend wordt de laatste hand gelegd aan de nieuwe aansluiting met de Vrouwe Udasingel en de verkeerslichten. Door de nieuwe aansluiting wordt het verkeer vanuit de oostkant van Lent richting Prins Mauritssingel verspreid over de Vrouwe Udasingel en de Laauwikstraat.

Tijdens de afsluiting van de Prins Mauritssingel, van vrijdagavond 23 april 20.00 uur tot maandagochtend 26 april 6.00 uur gaat aannemer Ballast Nedam het weggedeelte tussen het witte kerkje en het voormalige Philipsgebouw voorzien van een toplaag en definitieve belijning. Daarnaast worden lichtmasten en de verkeerslichten bij de Vrouwe Udasingel geplaatst en krijgt de berm op het gedeelte tussen het witte kerkje en de Laauwikstraat haagbeuken. Deze week vinden hiervoor ’s nachts en overdag buiten de spits voorbereidende werkzaamheden plaats.

Het autoverkeer van buiten Nijmegen wordt net als tijdens de vorige weekendafsluitingen weer via de A15 en A50 naar Nijmegen geleid. Voor bestemmingsverkeer naar Nijmegen-Noord, Lingewaard en Overbetuwe blijft de Waalbrug open. De Waalbrug is alleen te bereiken via de Oosterhoutse- en de Bemmelsedijk en de ‘oortjes’ bij Veur Lent. De zomerafsluiting van de dijken wordt tijdens de weekendafsluiting tijdelijk ongedaan gemaakt. Ook de Lentse Lus is tijdens de weekendafsluiting weer even toegankelijk voor autoverkeer tussen Lent en Oosterhout. De Griftdijk-Zuid blijft ook open voor bussen en bestemmingsverkeer. De Zaligestraat is komend weekend éénrichtingsverkeer van zuid naar noord.

Op zaterdag 24 april worden op de stations Elst en Nijmegen-Lent gratis treinretourtjes uitgedeeld aan mensen die naar Nijmegen CS reizen. Ook het busvervoer is op zaterdag gratis tussen Nijmegen-Noord, de gemeenten Overbetuwe, Lingewaard en het centrum van Nijmegen. Op zaterdag is bovendien het parkeren op P+R Waalsprinter gratis. Vandaar kunnen mensen gratis met de Waalsprinter naar Nijmegen-Centrum en ze krijgen bovendien iets lekkers mee voor onderweg.

Bron Gemeente Nijmegen

Winkels en bedrijven Nijmegen - Agenda Nijmegen