Verkrachting Sprengenpad

Getuigen van verkrachting gezocht

 Nijmegen, 13-07-2010 • Maandagavond rond 19.00 uur is een 36-jarige vrouw uit Beuningen verkracht door een man. De man overviel haar toen zij over het fietspad, het Sprengenpad liep nabij de Industrieweg in Nijmegen. De politie is een onderzoek gestart en zoekt getuigen van de verkrachting.
 
De 36-jarige vrouw liep door de tunnel onder de Industrieweg nabij de sluis in Weurt toen ze onder het viaduct een blauwe Volkswagen Golf geparkeerd zag staan. De vrouw sloeg linksaf het Sprengenpad op dat parallel aan de Industrieweg omhoog loopt. Ze merkte op dat moment dat ze werd gevolgd door een man en kort daarna greep hij haar vast en trok haar beneden het talud af. Daar werd ze door de man verkracht.

Gegevens
De man stapte nadat hij de vrouw had verkracht in de geparkeerde blauwe Golf als bijrijder. De auto reed vervolgens weg in de richting van de Energieweg in Nijmegen. Van de dader, de auto en de bestuurder van de auto is het volgende bekend:

De dader is een blanke man met een bol gelaat, kaal hoofd en een gezet postuur.

  • De bestuurder van de auto droeg een petje en heeft een smal postuur.
  • De auto betrof mogelijk een Volkswagen Golf, blauw van kleur en opvallend was dat deze witte kentekenplaten had met zwarte letters.

Buurtonderzoek
Vlakbij de plek waar de vrouw is verkracht, liggen woningen waar de politie maandagavond tussen 19.15 en 20.15 uur een buurtonderzoek hield. Desondanks is de politie op zoek naar getuigen. Hebt u maandagavond omstreeks 19.00 uur een blauwe Golf met witte kentekenplaten zien rijden waarin twee mannen zaten? Hebt u de auto geparkeerd zien staan in de buurt van de Industrieweg, Energieweg of Weurtseweg? Of hebt u de gezette man in diezelfde buurt zien lopen? 

Oproep
Hebt u iets gezien dat de politie kan helpen bij het onderzoek naar deze verkrachting? Neemt u dan contact op met zedenrechercheurs van de politie via het nummer 0900-8844. Hebt u informatie over deze verkrachting maar blijft u liever anoniem, neem dan contact op via Meld Misdaad Anoniem met het telefoonnummer 0800-7000.

Bron: Politie Gelderland-Zuid
Meer politienieuws, informatie, diefstal.. Politienieuws regio Nijmegen
Winkels en bedrijven Nijmegen - Agenda Nijmegen