Nieuw initiatief: Valkhof Kunstcafé

De plaats van de Kunst en de kunst van de Plaats - ©Krien Clevis

Nijmegen, 27 januari 2017

Nieuw initiatief van de Vrienden van Museum Het Valkhof:
Valkhof Kunstcafé

17 februari vindt de eerste editie plaats van Valkhof Kunstcafé, een initiatief van de Vrienden van Museum Het Valkhof, samen met het museum. Ze willen met Valkhof Kunstcafé een plek creëren waar liefhebbers van kunst, nieuwsgierigen en kunstenaars elkaar kunnen ontmoeten. Het Valkhof Kunstcafé is een sprankelend podium voor wat leeft in de wereld van de beeldende kunst, in en buiten Nijmegen. Sprekers uit de kunstwereld zorgen voor inspiratie en discussie en er is ruimte voor uitwisseling van nieuws.

Inspirerende sprekers: o.a. Kamagurka en Wieteke van Zeil
In 2017 vindt het Valkhof Kunstcafé vier keer plaats. De eerste editie is vrijdag 17 februari aanstaande met kunstenaar Krien Clevis als inspirerende spreker. De overige Kunstcafé’s zijn op vrijdag 2 juni (met kunstenaar Kamagurka), 1 september en 24 november (met kunstrecensente Wieteke van Zeil). Alle vinden plaats in het Museumcafé van Museum Het Valkhof en zijn gratis toegankelijk.

Krien Clevis en Wesley Nieuwenhuizen
Kunstenaar en wetenschapper Krien Clevis bijt op 17 februari de spits af. Ze vraagt zich af wat er gebeurt in het hoofd van de kunstenaar als hij aan het werk is. Ze neemt het publiek mee op een reis die begint én eindigt in Nijmegen. De tweede gast deze avond is kunstenaar Wesley Nieuwenhuizen, die – geraakt door de problematiek van de plastic soup in zee – met passie afval transformeert in bijzondere objecten. Hij demonstreert dat ter plekke. Dit sluit goed aan bij de tentoonstelling ‘Dossier Plastic’, die nog t/m 19 februari te zien is in Museum Het Valkhof.

Verrassende verhalen uit het depot en spreektijd voor publiek en kunstenaars
Het publiek staat ieder Valkhof Kunstcafé oog in oog met objecten uit het depot met een verrassend verhaal. Ook krijgen kunstenaars, één minuut per persoon, spreektijd om te vertellen wat hen drijft bij hun werk. Aanmelding is gewenst via kunstcafe@museumhetvalkhof.nl. Het publiek kan de microfoon evengoed pakken en nieuwtjes delen over beeldende kunst. Muziek, drankjes en hapjes dragen verder bij aan een informele sfeer.

Praktische informatie
Het Valkhof Kunstcafé start op vrijdag 17 februari, en vindt plaats in het Museumcafé van Museum Het Valkhof, van 17.00 tot 19.00 uur. De toegang is gratis. De overige Kunstcafé’s zijn op vrijdag 2 juni, 1 september en 24 november.

Meer info: www.museumhetvalkhof.nl
Museum Het Valkhof, Kelfkensbos 59, Nijmegen, T 024-360 88 05

Agenda Nijmegen

Meer nieuws - winkels en bedrijven Nijmegen - Agenda Nijmegen