Stage of vrijwilligerswerk bij muZIEum

Nijmegen, 9 februari 2016

Wij zoeken enthousiaste collega’s!

Wil jij ons team komen versterken bij hét ‘ANWB leukste uitje van Gelderland’? Lees dan snel verder en stuur je CV en motivatiebrief!

Het muZIEum
Het muZIEum biedt bezoekers een verrassende en unieke beleving. Ze worden helemaal ondergedompeld in een wereld waar ze zelf ervaren hoe het is om blind of slechtziend te zijn. De verschillende belevingen maken bezoekers bewust van de obstakels, maar vooral van de mogelijkheden die een visuele beperking met zich meebrengt. Alle andere zintuigen staan op scherp. Het is een leuk en innovatief uitje dat zowel meer begrip als betrokkenheid creëert. In het muZIEum zijn de rollen omgedraaid: de blinden leiden de zienden. Juist hierdoor kijken bezoekers terug op een onvergetelijke ervaring.

Welke belevingen zijn er?
Binnen in het muZIEum worden twee verschillende donkerbelevingen aangeboden. Ook is er een buitenbeleving: Expeditie ribbelroute. De donkerbelevingen die in het muZIEum plaatsvinden zijn gericht op blindheid en zijn helemaal in het donker. Men ziet letterlijk geen hand voor ogen. De buitenbeleving is een rondleiding in het stadscentrum van Nijmegen, waarbij het om slechtziendheid draait. Expeditie ribbelroute laat mensen verschillende vormen van slechtziendheid ervaren door middel van een virtualrealitybril. Bij alle belevingen gaan bezoekers in kleine groepjes op pad onder begeleiding van een slechtziende of blinde gids. De bezoekers van het muZIEum komen veelal uit Nederland en laten zich globaal opsplitsen in drie categorieën: scholen, bedrijven en de particuliere bezoeker al dan niet in groepsverband.

Het muZIEum-team
Een belangrijke missie van het muZIEum is een bijdrage leveren aan de werkgelegenheid van blinden en slechtzienden. Inmiddels zijn er bij het muZIEum 38 mensen met een visuele beperking werkzaam. Als ervaringsdeskundigen zijn zij het kloppende hart van de organisatie. Daarnaast werken er meer dan 30 gastheren en gastvrouwen op vrijwillige basis. Zij spelen een belangrijke rol bij het gastvrij ontvangen, begeleiden en proactief informeren van bezoekers.\

BESCHIKBARE FUNCTIES

Stage of vrijwilligerswerk
Wil jij je steentje bijdragen aan de bewustwording rondom blinde en slechtziende mensen? Dat kan bij het muZIEum; zowel voor als achter de schermen. Bij een functie voor de schermen moet je denken aan de rol van gastheer of gastvrouw en/of groepsbegeleider voor Expeditie ribbelroute. Als je voor de schermen werkt, ontvang je alle bezoekers, zorg je samen met je collega’s dat alles in goede banen wordt geleid, vertel je bezoekers over alle mogelijkheden en ben je als het ware het visitekaartje van het muZIEum. Bij een functie achter de schermen kan je denken aan marketing-/communicatiemedewerker, educatief medewerker of administratief medewerker. Ook hier lever je een zinvolle bijdrage aan allerlei verschillende aspecten binnen het muZIEum.

Interesse in één van de vacatures? Stuur dan je CV en je motivatiebrief met pasfoto naar info@muzieum.nl.

Vacatures NijmegenMusea Nijmegen e.o.Toerisme

Meer nieuws - winkels en bedrijven Nijmegen - Agenda Nijmegen