Wordt Titus Brandsma-kapel radiolocatie?

17 september 2014

Titus Brandsma-kapel ‘meest spirituele plek’ van Nederland?

Bij RKK Kruispunt Radio kan men deze maand stemmen op de meest Spirituele Plek van Nederland. De nominatieronde heeft in de zomermaanden 40 potentiële plaatsen opgeleverd. Opmerkelijk is dat daarvan 12 plaatsen in Noord Holland liggen. In Noord Brabant en Limburg zijn er allebei 5 genomineerd. In Zeeland geen enkele. Gelderland heeft drie nominaties: de Titus Brandsma Gedachteniskapel in Nijmegen, de Calixtus basiliek in Groenlo en Abdij Koningsoord in Arnhem.

RKK Kruispunt Radio zoekt ‘meest spirituele plek’ van Nederland
Deze hele zomer vroeg RKK Kruispunt Radio de luisteraars om hun ‘meest spirituele plek van Nederland’ te nomineren. In de maanden juni, juli en augustus kon men een spirituele plek insturen. En dat kon van alles zijn; een kapelletje, een hunebed, de middenstip van een voetbalstadion, een strand of een speciaal stukje bos. Veertig mensen hebben hun favoriete spirituele plek ingestuurd.

Derby Arnhem – Nijmegen
De drie spirituele plekken in Gelderland zijn heel verschillend van karakter. Het stadse Titus Brandsma Memorial in Nijmegen. Het rustige Koningsoord bij Arnhem en de onlangs tot basiliek verheven kerk in Groenlo. Over de laatste zegt Peter Müller: “omdat ik mij hier gedurende de Taizé-vieringen aan de bron van mijn spirituele leven tot aan mijn volgende bezoek aan Taizé kan laven.”
Mooie, sfeervolle plekken en alle drie kanshebbers. Of zal deze verkiezing toch uitdraaien op een derby tussen Arnhem en Nijmegen?

Shortlist
Vanaf 1 september sloot de nominatie-ronde. Nu kan men nog tot 26 september stemmen op de longlist van veertig plekken. Op die datum maakt Kruispunt Radio de shortlist bekend van de 5 meest spirituele plekken van Nederland. Dan mag er slechts op deze 5 plekken gestemd worden. Op vrijdag 10 oktober wordt de ‘Meest Spirituele plek van Nederland’ onthuld tijdens een live uitzending vanaf deze plek.

RKK Kruispunt Radio, donderdag, vrijdag en zaterdag om 18.00 uur bij het RKK op Radio 5.

Stemmen kan op deze site:  http://kruispuntradio.rkk.nl/spirituele_plek/fotos

Kerken Nijmegen

Winkels en bedrijven Nijmegen - Agenda Nijmegen