Tentoonstelling ‘de Gelderlanderzalen’

Hjalmar Riemersma, Sterrendorp, 2003

Nijmegen, april 2017

De keuze van het publiek in ‘de Gelderlanderzalen’

Vanaf 28 april zijn ‘de Gelderlanderzalen’ in Museum Het Valkhof in Nijmegen geopend. Lezers van de krant kozen hun favoriete werken uit de moderne en hedendaagse kunstcollectie van het museum. Het resultaat is een verrassende, veelzijdige en kleurrijke expositie van ruim 50 werken, waaronder schatten uit het depot en nieuwe aanwinsten.

Digitaal snuffelen in de collectie
Lezers van de Gelderlander konden van eind maart tot half april digitaal snuffelen in de moderne en hedendaagse kunstcollectie van Museum Het Valkhof. Iedereen kon drie favoriete werken kiezen. Aan die oproep is massaal gehoor gegeven. Honderden mensen wisten hun weg naar de digitale stembus te vinden.

Meeste stemmen gelden
De drie werken met de meeste stemmen waren: op de derde plaats het werk ‘Private Property III’ van Ko Aarts, op de tweede plaats ‘Sterrendorp’ van Hjalmar Riemersma en met stip op nummer één ‘Verstoorde bruggen’ van Cor Litjens. Ook werk van Armando, Ruud van Empel, Harrie Gerritz, Fons Haagmans, Teun Hocks, Shinkichi Tajiri en Swip Stolk behoorde tot de top 50 en is te zien in de tentoonstelling.

Praktische informatie
De tentoonstelling ‘de Gelderlanderzalen’ is te zien vanaf 28 april in Museum Het Valkhof. Tot en met 30 april is het museum gratis te bezoeken. Museum Het Valkhof, Kelfkensbos 59, Nijmegen, 024 – 360 88 05, www.museumhetvalkhof.nl. Geopend van dinsdag tot en met zondag van 11.00 tot 17.00 uur en op maandagen tijdens de korte vakanties. Entree per 1 mei 2017: 18 jaar en ouder € 11,00 | 6 t/m 17 jaar € 5,50 | t/m 5 jaar gratis | Gezinsticket (2 volw. + max. 3 kind) € 25,00 | Museumkaart gratis.

Winkels en bedrijven Nijmegen - Agenda Nijmegen