SMKMRKT tijdens Vierdaagsefeesten

SMKMRKT (Smaakmarkt) tijdens Vierdaagsefeesten

Waalkade, 18 t/m 24 juli 2015

SMKMRKT zorgt voor bruisende Waalkade tijdens de Vierdaagsefeesten
Deze zomer kunnen bezoekers van de Vierdaagsefeesten zeven dagen lang genieten van een prikkelende festivalbeleving tijdens SMKMRKT Labyrinth op de Waalkade. SMKMRKT Festival bereikte afgelopen Pinksteren een kokend hoogtepunt met 5.000 bezoekers op Eerste Pinksterdag en ruim 12.000 bezoekers in totaal. Het evenement bewees daarmee een blijvertje te zijn in de Nijmeegse festivalkalender. De vierde editie van SMKMRKT vindt plaats van zaterdag 18 tot en met vrijdag 24 juli rondom het karakteristieke Labyrinth kunstwerk op de Waalkade.

De organisatie voegt de elementen eten, drinken, relaxen en dansen samen tot een evenement voor jong en oud. Een ruim opgezet evenement op de mooiste locatie van Nijmegen zorgt voor ultieme ontspanning. Diverse bands en dj-collectieven zorgen voor een feestje aan de waterkant. Het Labyrinth kunstwerk werd in 1982 gerealiseerd door Klaus van der Locht. Dit icoon op de Waalkade is erg geliefd onder Nijmegenaren en krijgt nu een nieuwe bestemming tijdens de Zomerfeesten.

SMKMRKT Boulevard
Op SMKMRKT Boulevard wordt het gezelligste en langste terras van Nijmegen gecreëerd met een prachtig uitzicht over de Waal. De laan loopt vanaf de rotonde tot aan het Labyrinth en is de plek waar bezoekers tot in de late uurtjes kunnen proeven van een uiteenlopend aanbod aan gerechten. Van de Aziatische fingerfood van Try Thai tot Mexicaanse specialiteiten van Tati tot aan de Italiaanse Cucina van Pasta Mobile.

De Biertuin
De sfeervol aangeklede Biergarten naast het Labyrinth voelt als een knusse tuin. Bezoekers kunnen speciaalbier bestellen bij de bar van Café van Ouds, bijzondere wijnen drinken bij de Délicia’s wijnbar of een aparte frisdrank uitproberen van Fentimans en plaatsnemen aan één van de meterslange biertafels. De geur van kruidige kip en sappige spareribs van de BBQ komt de bezoekers tegemoet op het Grillplein. Hier gaan de Rotterdamse mannen van Streetfood BBQ los. Deze Caribische koks weten pas echt van wanten als om barbecueën gaat.

Intieme concerten en kleine feestjes
In de avond kunnen bezoekers met een goed glas wijn in de hand genieten van bands in de soul-, jazz- en funkhoek zoals Voyage Sans Fin, Terra Volta en Assorted Travellers. Met het ondergaan van de zon kan er gedanst worden op dj-collectieven Het Zusje van Debbie, Underpants en Gwandoya met een fantastisch uitzicht en het Labyrinth als stralend middelpunt. Dit is slechts een greep uit de programmering en de complete line-up zal later bekend worden gemaakt.

Ontwerpwedstrijd
SMKMRKT stimuleert kunst en geeft beginnende ontwerpers een podium. Er is een ontwerpwedstrijd voor de vlaggen die zullen wapperen op de Waalkade. De drie beste inzendingen zullen schitteren tijdens de Vierdaagsefeesten en geven de ontwerper hiermee eeuwige faam. Deelnemers kunnen hun inzending van 19 juni t/m 3 juli sturen naar pleunie@smkmrkt.nl.

Zomerse sfeer op de Waalkade
Met SMKMRKT Boulevard, het langste terras van Nijmegen, de Biertuin en het Grillplein, concerten en feestjes wordt deze bijzondere plek nieuw leven in geblazen. De organisatie hoopt de Vierdaagsefeesten compleet te maken met een bruisend evenement op de Waalkade.

SMKMRKT Vierdaagsefeesten
18 t/m 24 juli | Zeven dagen lang
Labyrinth | Waalkade | Nijmegen | Gratis entree
Openingstijden | za, zo, ma, di, do: 15.00 – 02.00 | wo & vr: 12.00 – 02.00

Meer Vierdaagsefeesten

Meer nieuws - winkels en bedrijven Nijmegen - Agenda Nijmegen