Programma Stevenskerk Live Vierdaagse 2016

PROGRAMMA  STEVENSKERK LIVE

16 t/m 22 juli 2016, Stevenskerk Nijmegen

StevenskerkLive 2016

Het PROGRAMMA voor Stevenskerk Live ziet er als volgt uit:

Zaterdag 16 juli: HAEVN (uitverkocht)
Zondag 17 juli: The Common Linnets (uitverkocht)
Maandag 18 juli: Alex Vargas (uitverkocht)
Dinsdag 19 juli: Frazey Ford (uitverkocht)
Woensdag 20 juli: MY BABY (uitverkocht)
Donderdag 21 juli: The Gospel Sessions – ticket € 12
Vrijdag 22 juli: Fresku – ticket € 15

HAEVN
Zaterdag 16 juli, 17.00 – 18.00 uur
HAEVN is een samenwerking tussen singer-songwriter Marijn van der Meer en componist Jorrit Kleijnen. De unieke combinatie van hun filmische melodieën en warme vocalen resulteerde in de indringende debuutsingle ‘Where The Heart Is’. Deze eerste samenwerking werd al snel opgemerkt door Volvo die het nummer gebruikteonder één van haar reclames, waardoor ‘Where The Heart Is’ in heel Europa bekend werd. Een vliegende start voor deze nieuwe Nederlandse band.

The Common Linnets
Zondag 17 juli, 20.30 – 21.30 uur
The Common Linnets werd in één klap wereldberoemd na een geweldig resultaat op het Eurovisie Songfestival in 2014. De band is geïnspireerd door americana, country, folk, roots en bluegrass. Ilse de Lange, initiatiefneemster van de band en J.B. Meyers zijn de motor van deze vierkoppige groep. De band boekte successen in Europa en de Verenigde Staten en heeft de harten gestolen van tal van muziekliefhebbers. Met als resultaat vele Gouden en Platina albums, de Popprijs en de Duitse Echo Award.

Alex Vargas
Maandag 18 juli, 20.30 – 21.30 uur
Alex Vargas is een Deense singer-songwriter met één van de meest indrukwekkende white soulstemmen sinds Michael Hutchence, Steve Winwood en Robert Palmer. Vargas, geboren uit een Deens/Engelse moeder en Uruguayaanse vader, heeft de soul in zijn lijf zitten. De gitaar heeft een prominente plek in het geluid van Vargas’ soulvolle folk met elektronische elementen. Zijn single ‘Solid Ground’  kreeg veel airplay op de radiostations in heel Europa en zorgde voor flink wat reuring op het internet.

Frazey Ford 
Dinsdag 19 juli, 20.30 – 21.30 uur
De Canadese singer-songwriter Frazey Ford nam in 2014 haar album Indian Ocean op met de band van Al Green. Souliconen Ann Peebles en Roberta Flack zijn een grote inspiratiebron voor Ford. Ford is oprichtster van The Be Good Tanya’s, een americanaband die geliefd is bij makers van televisieseries als Breaking Bad, Weeds en The L Word. De dames van de band hebben allemaal hun eigen soloprojecten maar de carrière van Frazey Ford neemt momenteel de grootste vlucht. Op 19 juli speelt Frazey Ford optreden met haar eigen band.
Ticket: € 15,00

MY BABY
Woensdag 20 juli, 20.30 – 21.30 uur
Het Amsterdamse trio MY BABY debuteerde in 2013 met ‘My Baby Loves Voodoo’.
Een broeierige plaat vol zompige soul, funk, blues en gospel. Kort daarna nam Blueskoning Seasick Steve de band mee op Engelse tournee.
2015 was een topjaar voor MY BABY.
Het goed ontvangen tweede album ‘Shamanaid’ en een uitgebreide tour langs clubs en festivals betekenden de doorbraak naar het grote publiek in binnen,- en buitenland.
Tijdens StevenskerkLive 2016 geeft MY BABY een semi-akoestisch optreden.
Laat je bezweren door het unieke geluid van MY BABY vol met soul, tribalritmes, funk en zinderende ‘southern swamp music’

The Gospel Sessions
Donderdag 21 juli, 20.30 – 21.30 uur
“Wat gebeurt er als we de gospel uit elkaar zouden halen? Weg van de clichés en terug naar de roots. Hoeveel liedjes blijven er dan over? “
Dat is wat Onno Smit en Paul Willemsen, muzikanten bij onder andere Beans & Fatback en Lefties Soul Connection,  zich afvroegen. Onno en Paul vonden in de Amerikaanse Michelle David de ideale zangeres voor hun zoektocht naar de bakermat van de soul. Met ‘The Gospel Sessions’ als resultaat.
The Gospel Sessions gaat naar terug naar de oorsprong en de essentie, maar dan met een nieuwe aanpak. Met de kracht van de herhaling als kern en de groove van de gitaren en percussieritmes als basis. The Gospel Sessions reist van Mali in West-Afrika naar de Caraïben, en dan door naar New Orleans en de Mississippi Delta Blues.
The Gospel Sessions – donderdag 21 juli – 20.30 uur – ticket € 12

Fresku
Vrijdag 22 juli, 20.30 – 21.30 uur

De Eindhovense rapper Fresku is helemaal terug van weggeweest. Eind 2015 bracht Fresku zijn derde album ‘Nooit Meer Terug’ uit. Op dit veelbesproken album worden aangrijpende persoonlijke thema’s worden afgewisseld met luchtige humoristische zaken waarin hij zichzelf en de wereld om hem heen op de hak neemt.
In de intieme setting van de Stevenskerk maken we Fresku mee op hele bijzondere wijze. Een uniek concert waarin hij ‘Spoken Word’ nummers afwisselt met speciale akoestische uitvoeringen van zijn bekende en minder bekende nummers.
Fresku – vrijdag 22 juli – 20.30 uur – ticket € 15

Kaartverkoop
Kaarten zijn te koop via de website van de Vierdaagsefeesten.

Meer Vierdaagsefeesten  –  Agenda Nijmegen  –  Foto”s Vierdaagsefeesten

Meer nieuws - winkels en bedrijven Nijmegen - Agenda Nijmegen