Plastic fantastic? Lezingen, kunst en meer

Out to sea - foto Stef Verstraaten

Plastic fantastic? Festival met lezingen, kunst en meer in Museum Het Valkhof

Op donderdagavond 16 februari 2017 presenteert Radboud Reflects Plastic fantastic?. Een bomvolle, gevarieerde avond in Museum Het Valkhof rondom het thema plastic. We kunnen niet meer zonder plastic, maar het materiaal vormt daarnaast een serieuze bedreiging voor mens en dier. Interessante sprekers -van designer tot filosoof, van milieukundige tot onderzoeksjournalist en van scheikundige tot kunstenaar- zorgen voor een gevarieerd programma in en om de tentoonstelling Dossier Plastic, die nog t/m 19 februari in het museum te zien is.

Avond met lezingen, kunst en meer
Het programma van Plastic fantastic? is zeer divers. Zo demonstreert designer Wesley Nieuwenhuizen zijn Plastival (Dutch Design Week) waarmee hij afval transformeert in bijzondere objecten. Filosoof Elize de Mul neemt het publiek mee in de esthetische ervaring van de plastic zak. Milieukundige Ad Ragas geeft tekst en uitleg over de schade die plastic aanricht in de oceaan en duurzaamheidsingenieur en onderzoeksjournalist Daniel Poolen – voormalig presentator van de Keuringsdienst van Waarde – vertelt over een mobiele fabriek waarin het plastic op eilanden gerecycled kan worden.

Kunst en literatuur in en om Dossier Plastic
De tentoonstelling Dossier Plastic vormt de aanleiding tot deze Radboud Reflects avond. Karin van Dam is een van de vier kunstenaars die exposeert. Ze vertelt wat haar drijft en gaat in gesprek met bezoekers. Yvette Driever, conservator van Museum Het Valkhof, leidt de bezoekers deze avond rond door de expositie. Schrijvers Lisa Weeda, Johan Roos, Helena Hoogenkamp en Joost Oomen zijn door Wintertuin uitgenodigd om door middel van proza of poëzie te reageren op een door henzelf uitgekozen kunstwerk uit de tentoonstelling.

Inschrijven
Deelname aan Plastic fantastic? kost € 10,-. Medewerkers van de RU, studenten, scholieren, Radboud Reflects-abonnees en Alumni Benefits Card-houders betalen € 5,-. Aanmelden kan via www.ru.nl/rr/plasticfantastic. De avond duurt van 19.30 tot 23.00 uur.

Meer info: www.museumhetvalkhof.nl
Museum Het Valkhof, Kelfkensbos 59, Nijmegen, T 024-360 88 05

Agenda Nijmegen

Meer nieuws - winkels en bedrijven Nijmegen - Agenda Nijmegen