Gewapende overval op bakkerij Leuvensbroek

Diverse getuigen schieten te hulp
 
Nijmegen, 20-02-2010
 • De politie in Nijmegen startte direct na de melding van een gewapende overval zaterdagochtend rond 08.20 uur, op een bakkerij in winkelcentrum Leuvensbroek, een zoekactie naar de daders. Vermoedelijk gaat het om drie licht getinte mannen, donker gekleed met mutsen en sjaals.

De overvallers bedreigden het in de winkel aanwezige personeel en gingen er vervolgens met een buitgemaakt geldbedrag vandoor. Ze wilden met een auto wegrijden, die achter het winkelcentrum stond, maar een getuige die de situatie niet vertrouwde handelde snel en reed deze auto klem. Een ouder echtpaar, dat eveneens getuige was, probeerde ook in te grijpen. De man pakte één van de verdachten vast, maar werd – net als zijn vrouw die hem te hulp schoot – met een slagwapen op het hoofd geslagen. De man en vrouw, van 60 en 58 jaar uit Nijmegen, werden opgevangen in een supermarkt. Met een ambulance zijn ze naar het ziekenhuis gebracht. Inmiddels is duidelijk geworden dat hun verwondingen meevallen. Het echtpaar wordt benaderd voor het doen van aangifte van mishandeling.

Grote zoekslag
De overvallers zijn er na deze gebeurtenissen alsnog te voet vandoor gegaan. De getuige zette de achtervolging in, richting Kerkenbos en restaurant Oriënt Plaza, maar moest deze uiteindelijk staken.
De politie verstuurde een SMS-Alert in de omgeving van Leuvensbroek 10e straat. Meerdere politie-eenheden hebben uitvoerig in de wijde omtrek gezocht, maar tot dusver ontbreekt van de drie mannen elk spoor.

De recherche en technische recherche gingen naar het winkelcentrum voor (sporen)onderzoek. Behalve de auto is ook het gebruikte slagwapen gevonden. Beiden zijn voor verder onderzoek in beslag genomen. Agenten zijn bezig met het opnemen van aangiften en getuigenverklaringen.

Oproep aan getuigen
Ter ondersteuning van de zoekactie naar deze gewelddadige overvallers doet de politie hierbij een dringende getuigenoproep. Getuigen van de overval in het winkelcentrum, of de gebeurtenissen daarna – het klemrijden van de auto en de mishandeling van het oudere echtpaar – die nog niet met de politie hebben gesproken, worden verzocht contact op te nemen met de Districtsrecherche in Nijmegen, telefoon 0900-8844. Als u meent de drie voortvluchtige mannen gezien te hebben op basis van de gegeven omschrijving, belt u dan ook zo snel mogelijk.

Bron: Politie Gelderland-Zuid
Meer politienieuws, informatie, diefstal.. Politienieuws regio Nijmegen
Meer nieuws - winkels en bedrijven Nijmegen - Agenda Nijmegen