Nieuwe openingstijden Keizer Karelgarage

Nijmegen, 6 februari 2013

Keizer Karelgarage langer open

De Keizer Karelgarage gaat vroeger open zodat treinreizigers die met de eerste trein weg moeten er ook kunnen parkeren. De openingstijden zijn op werkdagen vervroegd van 07.00 naar 05.00 uur. De garage ligt precies tussen het keizer Karelplein en het Centraal Station en is daardoor een goede uitvalsbasis voor treinreizigers en bezoekers aan de stad.

Het aantal parkeerders in de garage neemt nog iedere week toe. De eerste 4 weken gemiddeld met 260 klanten per week en zo’n 1500 klanten extra in de week dat avondparkeren is ingevoerd. Ook maken steeds meer mensen gebruik van het goedkope avondtarief van 50 cent. In de twee weken voor de introductie van het avondparkeren stonden er per week gemiddeld 51 auto’s tussen 20.00 en 21.00 uur. Afgelopen week – drie weken na de invoering – waren dat er 211.

Een groeiend aantal reizigers maakt gebruik van de Keizer Karelgarage als kiss&ride voor het Centraal Station. Automobilisten die iemand willen afzetten bij het Centraal Station kunnen de garage daar gratis voor gebruiken als ze binnen 10 minuten weer naar buiten rijden.

Nieuwe openingstijden Keizer Karelgarage:

ma t/m vrij 05.00 – 04.00 uur (was 07.00-04.00 uur)
zaterdag 05.45 – 04.00 uur (was 07.00-04.00 uur)
(koop)zondag 06.45 – 04.00 uur (was 10.00-04.00 uur)

Bron Gemeente Nijmegen

Nijmegen, 2 oktober 2012

Voortaan ook dagkaart in Keizer Karelgarage

Het college van B&W wil in de nieuwe Keizer Karelgarage net als in andere Nijmeegse parkeergarages een dagkaart aanbieden. Die kaart kost maximaal 12 euro. Daarnaast komt er ’s-avonds een speciaal tarief van 4 euro voor bezoekers van de Keizer Karelpodia.

Met de invoering van de dagkaart wil de gemeente de parkeergarage aantrekkelijker maken voor winkelend publiek en mensen die in de stad werken. Op die manier moet de parkeerdruk op straat en parkeerterreinen in en rond het centrum verminderen.

Met een maximaal dagtarief van 12 euro ligt de prijs van een dag parkeren tussen die van de al bestaande tarieven in de parkeergarages Mariënburg en Eiermarkt in. Het streven is om vanaf 2013 in alle garages hetzelfde dagtarief te hanteren zodat klanten precies weten wat een hele dag parkeren in de Nijmeegse garages kost. De Kelfkensbosgarage blijft net als nu vooral bedoeld voor kortparkeerders en krijgt dus geen dagkaart.

Het college verwacht dat de zeer centraal gelegen Keizer Karelgarage door de dagkaart ook een alternatief kan bieden aan mensen die eerder met een vast dagtarief parkeerden op de Nassausingel. Die parkeerplaats maakt plaats voor een parkje. Daarnaast wordt het voor bezoekers van de Keizer Karelpodia en het in de schouwburg gevestigde Muzieum door een speciaal arrangement van 4 euro makkelijk en goedkoop om hun auto te parkeren in de direct aan De Vereeniging en de schouwburg gelegen garage.

Voordat het nieuwe tarief in de Keizer Karelgarage in kan gaan, moet de gemeenteraad een wijziging van de verordening parkeerbelastingen 2012 vaststellen.

Bron Gemeente Nijmegen

Winkels en bedrijven Nijmegen - Agenda Nijmegen