Melding ontploffing bij ziekenhuis

Nijmegen, 12-02-2010 • Rond 16.00 uur werd de meldkamer gebeld over een ontploffing bij het UMC St. Radboud Ziekenhuis. Brandweer en politie gingen naar de opgegeven locatie aan de Kapittelweg.

Een medewerker van het ziekenhuis zou in een lab waar chemisch afval is opgeslagen een vat hebben horen sissen. Er ontstond door een vermenging van chemische stoffen gasvorming. De druk in het vat werd zo hoog dat de medewerker besloot het lab af te sluiten en hulpdiensten in te schakelen. De brandweer is vervolgens metingen gaan verrichten en heeft de vleugel van het gebouw op de eerste verdieping ontruimd. Het betrof een gebouw dat naast het ziekenhuis gelegen is en waar onderwijs en onderzoek wordt gehouden. Even later werd ook de tweede verdieping van dit gebouw ontruimd. Hierbij werden medewerkers en studenten verzocht de twee verdiepingen te verlaten. De begane grond kon daarbij gewoon in gebruik blijven voor onderwijs en onderzoek.
 
Reinigen
De brandweer heeft de ruimte waar het vat staat gereinigd. Iets voor 19.00 uur heeft de brandweer de ruimte overgedragen aan het ziekenhuis nadat bleek dat de situatie stabiel was. Het ziekenhuis kan vervolgens zelf zorg dragen voor het schoonmaken van de ruimte. Bij het incident zijn geen gewonden gevallen en is er geen gevaar voor de omgeving gebleken.

Bron: Politie Gelderland-Zuid
Meer politienieuws, informatie, diefstal.. Politienieuws regio Nijmegen
Meer nieuws - winkels en bedrijven Nijmegen - Agenda Nijmegen