NJO in Mahlers Zesde symfonie, 20 jan

Antony Hermus - foto Het Gelders Orkest

Arnhem, 16 januari 2017

NJO in grensverleggende Mahlers Zesde symfonie

Met After-programma Het Gelders Blaaskwintet

Tijdens het BankGiro Loterij Theaterweekend vindt een innovatief concert plaats in Concertgebouw de Vereeniging. Het Nationaal Jeugd Orkest – onder leiding van Antony Hermus -speelt ter ere van hun 60-jarig jubileum een van de ‘groten der aarde’: de Zesde symfonie van Mahler. In het after-programma luistert een ensemble van Het Gelders Orkest (Het Gelders Blaaskwintet) de avond verder op met liederen van Mahler en stukken van Brahms.

Onder de noemer M6 Live wordt een innovatieve en grensverleggende voorstelling neergezet rondom Mahlers Zesde symfonie. Gastheren uit de tijd van Mahler voeren u mee in de symfonie waarbij geschiedenis en belangrijke gebeurtenissen centraal staan. Het publiek zit in een speciale opstelling dichtbij het orkest waardoor je de symfonie wordt ingezogen. Een spectaculaire lichtshow ondersteunt het geheel. Dit alles zorgt voor een onvergetelijke avond.

Weense avond
Na de grensverleggende symfonie is de avond nog lang niet ten einde. In de foyers van De Vereeniging worden typisch Weense gerechten en drankjes geserveerd. Het Gelders Blaaskwintet speelt betoverende liederen van Mahler en stukken van Brahms – een belangrijke voorloper van Mahler -terwijl u geniet van een mini-Wienerschitzel en glühwein.

U wordt uitgenodigd voor een meet&greet met de musici en dirigent van het NJO. Ook zijn er oud-NJO’ers aanwezig, waaronder verschillende leden van Het Gelders Blaaskwintet. Er zal aandacht zijn voor de rol van het Nationaal Jeugd Orkest in de ontwikkeling van jonge talenten.

Talentontwikkeling
Met M6 Live slaan Concertgebouw De Vereeniging, het Nationaal Jeugd Orkest en Het Gelders Orkest de handen ineen voor een nieuw format in de concertzaal waarbij talentontwikkeling de grootste gemene deler is. Het Gelders Orkest levert een bijdrage aan talentontwikkeling door de samenwerking op te zoeken met het NJO en door bijvoorbeeld coaching te bieden in het voorbereidingstraject en bij de audities te jureren.

Voor meer informatie en kaarten kijkt u op www.stadsschouwburgendevereeniging.nl

Concertgegevens

M6 Live – BankGiro Loterij Theaterweekend
NJO: Nationaal Jeugd Orkest
Antony Hermus Dirigent
Gustav Mahler Symfonie nr. 6

Het Gelders Blaaskwintet

Menuet uit de 1e Serenade van Johannes Brahms

3 liederen van Gustav Mahler:
* Reinlegendchen
* Wer hat dies Lied erdacht?
* Lob des hohen Verstandes

2 Hongaarse dansen van Johannes Brahms

Nijmegen | vr. 20 januari
De Vereeniging, 20.30 uur
€ 10,-

Kijk voor meer informatie op www.hetgeldersorkest.nl

Winkels en bedrijven Nijmegen - Agenda Nijmegen