Start Nijmeegse vuurwerkcampagne

Nijmegen, 12-12-2016

Start Nijmeegse vuurwerkcampagne met voorlichting op scholen en gratis vuurwerkbrillen

Op verschillende basisscholen en jongerencentra in Nijmegen start deze week de preventieve vuurwerkcampagne. Met deze voorlichtingscampagne worden kinderen in groep 7/8 van de basisschool zich bewust van de gevaren en gevolgen rondom het afsteken van vuurwerk. Zo bekijken ze een film over dit onderwerp en ervaren de kinderen door verschillende workshops hoe het is om met een handicap, veroorzaakt door vuurwerk, alledaagse handelingen uit te voeren. Tijdens de campagne zullen gratis vuurwerkbrillen aan de leerlingen worden uitgedeeld. Deze brillen zijn tevens vanaf woensdag 14 december af te halen bij de verschillende Stips. Daarbij geldt: op is op.

Gratis vuurwerkbrillen
De gratis brillen worden gratis ter beschikking gesteld door de gemeente Nijmegen. Onder andere burgemeester Bruls, wethouder Helmer en een aantal Nijmeegse raadsleden zullen
persoonlijk brillen aan kinderen komen overhandigen om zo de vuurwerkcampagne te ondersteunen. Ook is op een aantal scholen de politie aanwezig. Zij gaan met de jongeren in gesprek over vuurwerk in een speciale politiebus.

Verkrijgbaar bij Stips
De gratis vuurwerkbrillen worden vanaf woensdag 14 december tevens verstrekt bij de verschillende Stips en bij Wijkplaats BUUR in de wijk Brakkenstein. Let op:
Er zijn maar een beperkt aantal gratis vuurwerkbrillen verkrijgbaar. Dus op is op. Ook hebben de Stips in de laatste week van het jaar aangepaste openingstijden. Voor de juiste locatie en openingstijden per Stip, kijk op www.stipnijmegen.nl.

Samenwerking
De preventieve vuurwerkcampagne op de basisscholen wordt uitgevoerd door het jongerenwerk van Tandem Welzijn. Daarbij werken zij samen met verschillende partners, zoals: gemeente Nijmegen, Brede Scholen, politie, straatcoaches en Stips. Ook zijn veel ouders en vrijwilligers betrokken bij de coördinatie van de campagne en het begeleiden van de workshops.

Meer info: www.stipnijmegen.nl

Meer nieuws - winkels en bedrijven Nijmegen - Agenda Nijmegen