NEDERLAND LEEST – gratis Oeroeg, v.a. 23 okt

Startschot Nederland Leest met gratis exemplaar van ‘Oeroeg’ (Hella Haasse) voor leden van Bibliotheek Gelderland Zuid
 
Op vrijdag 23 oktober wordt in Bibliotheek Gelderland Zuid het feestelijk startschot gegeven van Nederland Leest 2009. De vierde editie van de campagne Nederland Leest loopt tot en met 20 november 2009.

In elke vestiging van Bibliotheek Gelderland Zuid kunnen vanaf 23 oktober alle volwassen leden op vertoon van het bibliotheekpasje het boek ‘Oeroeg’ van Hella Haasse gratis afhalen. Wees er snel bij, want op=op. De bibliotheken nodigen leden en lezers uit tijdens de leescampagne met elkaar in discussie te gaan over Oeroeg. Daarvoor geeft Bibliotheek Gelderland Zuid een aantal activiteiten, zoals twee lezingen en drie feestelijke gratis slotavonden.

Woensdagavond 4 november, 20.00 * 22.00 uur. Lezing door Nelleke Noordervliet, een van de meest productieve en veelzijdige schrijvers van de moderne Nederlandse literatuur.
Woensdagavond 11 november, 20.00 * 22.00 uur. Lezing door Marion Bloem, schrijfster en beeldend kunstenaar. Van haar hand zijn o.a. de ‘Indische romans’ Geen gewoon Indisch meisje’ en ‘Vervlochten grenzen’. Beide lezingen vinden plaats in Bibliotheek De Mariënburg. Toegang: ? 5,- voor leden en ? 6,- voor niet-leden.
Feestelijke slotavonden: 12 november in Bibliotheek Malden, 18 november in de Centrale Bibliotheek in Nijmegen en 19 november in Bibliotheek Beuningen.
Toegang: gratis. Aanvang: 20.00 * 21.30 uur.

Hella S.Haasse (1918) heeft een groot en belangwekkend oeuvre op haar naam staan. Oeroeg kwam uit in 1848 en was haar debuutroman. De belangrijkste motieven van het boek- vriendschap, volwassenwording, etnische verschillentransformatie van Nederlands-Indië naar Indonesië-nodigen uit tot pittige discussies.

De jaarlijkse campagne Nederland Leest is een initiatief van de Stichting CPNB in nauwe samenwerking met de Vereniging van Openbare Bibliotheken. Philip Freriks is ambassadeur van de campagne.
 
Lees ook: Nederland Leest & Mystery Guest

Winkels en bedrijven Nijmegen - Agenda Nijmegen