Machinefabriek De Boer – succes in China

Nijmegen, 15 april 2010

Machinefabriek De Boer boekt succes in Huzhou

Tijdens een handelsmissie naar China heeft de Nijmeegse Machinefabriek De Boer een succes geboekt. De Boer is een stap verder op weg naar een definitieve miljoenenorder in de stad Huzhou. Het betreft de levering van een persinstallatie voor het fabriceren van bakstenen. Zowel de Chinese officials als de Chinese klant blijken onder de indruk van de innovatieve toegepaste technologie voor de fabricage van bakstenen van Machinefabriek De Boer.

De Chinese partij heeft aangegeven in de loop van 2011 de definitieve opdracht te plaatsen, zodat in 2012 een aanvang gemaakt kan worden met de productie van stenen. De opdracht zal een positieve impuls geven aan de werkgelegenheid van Nijmegen. De Boer hoopt met deze eerste order voet aan de grond te krijgen in Chinese markt. De techniek die in Nederland al in ca. 90 procent van de baksteenproductie wordt toegepast, is in China op industriële schaal nog onbekend.

Directeur Milan Percic en adjunct-directeur Dries van Hapert van Machinefabriek De Boer voerden de succesvolle gesprekken met de Chinese officials en klanten. Burgemeester Thom de Graaf en wethouder Hannie Kunst van Economische Zaken waren op verzoek van Machinefabriek De Boer namens het gemeentebestuur van Nijmegen aanwezig bij de gesprekken. Ook de Rabobank was vertegenwoordigd door directeur Annemarie Scholtis-Van den Berg. Zoals verwacht was de brede delegatie van groot belang om het proces van het zakendoen te versnellen.

De delegatie ondersteunt een zevental deelnemende Nijmeegse bedrijven, waaronder Machinefabriek De Boer, die hopen zakelijke contacten te leggen met het Chinese bedrijfsleven. De Nijmeegse delegatie maakt deel uit van een provinciale handelsmissie.
 
Bron Machinefabriek De Boer B.V.

Meer nieuws - winkels en bedrijven Nijmegen - Agenda Nijmegen