Kunstmarkt in Hazenkamp, 2 juni

Kunst in de Wijk – Hazenkamp, Nijmegen
Zaterdag 2 juni 2012

Ook dit jaar zal er een kunstmarkt voor de wijk Hazenkamp georganiseerd worden, en wel op
zaterdag 2 juni 2012 van 10.00 tot 16.00 uur.

Zoals jullie weten is de organisatie van de kunstmarkt vanaf 2011 door Hobbycentrum Nijmegen overgenomen. En ook de oude vertrouwde plaats op het grasveldje is naar de locatie in de St. Hubertusstraat 50 verplaatst. Omdat het voor iedereen wennen was, heb ik na afloop de meningen van de deelnemers gepeild.

Ondanks dat een grasveldje iets romantischer kijkt, was de overgrote meerderheid tevreden over de locatie, de opzet en de facilitaire mogelijkheden. Vorig jaar was de organisatie voor ons ook de eerste keer en een leermoment geweest. De voorgestelde wensen van de deelnemers zullen we dit jaar in het programma verwerken.  Het inkorten van de bezoektijd met een uur is direct gehonoreerd. Dit betekent dat de kunstmarkt om 16.00 uur eindigt en we dan gaan opruimen.

Ook dit jaar wordt in overleg en met goedkeuring van de gemeente Nijmegen vervolg gegeven aan het organiseren van Kunst in de Wijk. De deelnameregels zijn niet gewijzigd en blijven dus van kracht. Dit betekent dat amateurkunstenaars uit de wijk De Hazenkamp bij het inschrijven de voorkeur krijgen. Van de resterende kraampjes zal maximaal 25% beschikbaar worden gesteld voor deelnemers uit de regio.

Zoals al gezegd is met de verandering van de organisator, ook de locatie gewijzigd.
Het vertrouwde grasveldje op de hoek van de Steenbokstraat en IJsbeerstraat van 2 jaar geleden heeft plaats gemaakt voor een nieuwe locatie. De kunstmarkt Kunst in de Wijk zal wederom in en voor het gebouw van Hobbycentrum Nijmegen aan de St. Hubertusstraat 50 worden gehouden. Het voordeel voor deelnemers en bezoekers is dat we hierdoor niet al te afhankelijk van weersinvloeden zijn. Daarnaast zijn alle faciliteiten en voorzieningen aanwezig en is de locatie eveneens rolstoelvriendelijk behuisd.

Tot slot de kosten van deelname. De huurprijs per kraam is € 22,50. Men heeft de keuze uit een kraam met de afmeting 300 x 70 cm voor een binnenplaats wilt of een buitenkraam met de afmeting van 400 x 70 cm. Beide kramen zijn bedekt met een bovenzeil.

We verwachten er ook dit jaar een geslaagde dag van te maken en zien jullie aanmeldingen graag tegemoet. Wees er snel bij want afgaande op de vele inschrijvingen en positieve reacties uit de voorgaande edities is een snelle reactie zeker aan te raden. Geef daarbij ook aan of jouw voorkeur uitgaat naar een binnen- of buitenplaats van een kraam.

Wil je een kraam reserveren, schrijf je dan in door het bedrag per kraam over te maken op ING bankrekeningnummer 2252098 onder vermelding van kraamhuur Kunst in de Wijk.

We verwachten er ook dit jaar een geslaagde dag van te maken en zien jullie deelname of bezoek aan het evenement graag tegemoet.

Ik hoop velen van u te mogen ontmoeten.
Ton Jacobs
 
Meer info www.kunstindewijk.nl/

Winkels en bedrijven Nijmegen - Agenda Nijmegen