Koppen van textiel – Expositie Marishuis

EXPOSITIE IN HET ATELIERMUSEUM JAC MARIS – HEUMEN

Marijke Eken

KOPPEN VAN TEXTIEL
expositie van Marijke Eken in het Marishuis

4 maart t/m 26 maart 2017

Marijke Eken is al jaren actief als textielkunstenares. Aanvankelijk maakte zij schilderijen op zijde, vervolgens koos zij wol en vilt als materiaal. Zij is een ware meester geworden in het werken met vilt, schrijft er artikelen over, exposeert en geeft workshops in haar atelier in Kranenburg.

Op de tentoonstelling is recent werk te zien: een fascinerende serie vilten hoofden. Zelf zegt ze erover: ‘Exposities zijn een soort climax in mijn bestaan naar de buitenwereld toe. Ik laat vreugde en pijn van mijn innerlijk bestaan openlijk zien. Dat kan heel eng zijn en tegelijkertijd vreugdevol. Ook weet ik dat na het hoogtepunt er weer een dieptepunt komt en dat wil heel gewoon zeggen: aan de slag, doen en verwerken. De cirkel was even gesloten maar “moet” weer open omdat het leven op aarde dit nu eenmaal vraagt’. De expositie in het Marishuis omvat het meest recente werk, de koppen uit de zogenaamde Silk Family.

De opening van deze tentoonstelling vindt plaats op zaterdag 4 maart 2017 met een openingswoord van Leo Ewals, conservator van het museum.

Meer info: www.marishuis.nl

Voor verdere info:
Ateliermuseum Jac Maris
tel. 024 – 3580151
Looistraat 57 info@marishuis.nl
6582 BB Heumen

Meer nieuws - winkels en bedrijven Nijmegen - Agenda Nijmegen