Kerstmarkt SCHLOSS MOYLAND, 13-17 dec

Kerstmarkt Schloss Moyland

Mooie kerstmarkt rondom kasteel ‘Schloss Moyland’ in Bedburg-Hau.
Bedburg-Hau ligt voorbij Kleve, vanaf Nijmegen.

Kerstmarkt Schloss Moyland 2017

Woensdag 13 t/m zondag 17 december 2017

Ronddwalen in een kerstsprookje

Een sprookjesachtig kasteel, sfeervolle kerstverlichting, unieke handgemaakte producten en diverse hartige en zoete lekkernijen: de kunstnijverheids-kerstmarkt bij Museum Schloss Moyland in Bedburg-Hau is niet zomaar een kerstmarkt. Van 13 tot en met 17 december 2017 gaan bezoekers hier op zoek naar originele, handgemaakte kerstcadeaus onder het genot van een glaasje Moylander Winterpunch of kop warme goulashsoep.

Al in de 20e eeuw werden de eerste kerstmarkten gehouden. Deze traditie leeft voort in de 20e Moylandse kunstnijverheids-kerstmarkt in een samenwerkingsproject van de gemeente Bedburg-Hau en de Stichting Museum Schloss Moyland. Midden in de historische tuinen rondom het schilderachtig gelegen Nederrijnse waterkasteel Moyland, vindt u de vele in kerstsfeer versierde kraampjes.

Ook vindt u hier traditioneel gemaakte kunstnijverheidsproducten van uiteenlopende materialen zoals ijzer, glas, hout, metaal, papier of klei, maar ook tijdloos design gemaakt van vilt, breiwerk, stof of wol. Ieder jaar worden de bezoekers opnieuw verrast door de vele nieuwe ideeën op het gebied van kunst. De museumwinkel toont niet alleen nieuwe producten van gerenommeerde ontwerpers op het gebied van geschenkartikelen, maar ook een bij de kerst passend assortiment aan boeken voor jong en oud. Kunstdrukken van hedendaagse regionale kunstenaars worden in alle prijsklassen aangeboden.

Muziekgroepen spelen sfeervolle kerstmuziek. Het museumrestaurant en enkele andere geselecteerde aanbieders verwennen de bezoekers van de markt met hartige en zoete lekkernijen en winterse drankjes. Geroosterde amandelen, kastanjes, poffertjes, nougat of taaitaai, Moyländer Winterpunsch en Moyländer Kruidenlikeur zijn populaire souvenirs. Voor alle kleine bezoekers worden verschillende activiteiten op de kerstmarkt en in de open kunstwerkplaats aangeboden.

Entree 2017
Dagkaart 5 €. Kinderen tot 16 jaar gratis. Kaarten vanaf 10 stuks kunnen vooraf worden besteld via Telefoon +49 (0)2824 9510-60.
Voorverkoop vanaf 12.10.2017

Openingstijden Kerstmarkt 2017
woensdag 13–22 uur
donderdag 13–22 uur
vrijdag 13–22 uur
zaterdag 11–22 uur
zondag 11–20 uur

Openingstijden Kasteel
tijdens de kerstmarkt
wo–za 11–22 uur, zo 11–20 uur
Cicerone staat ter beschikking voor gratis informatie en korte rondleidingen door de verzameling, vr-za 16-18 uur. Open kunstwerkplaats voor kinderen en jongeren, za-zo 14–17 uur. Tijdens de openingstijden van de kerstmarkt is de toegangsprijs voor het museum gereduceerd: 1,50 € per persoon.

Bereikbaarheid
Wij zijn gemakkelijk te bereiken via de A57 (afslag Goch) of via de A3 (afslag Rees). Volg hiervandaan de borden naar het museum Schloss Moyland. Er zijn 1.500 gratis parkeerplaatsen beschikbaar.

Meer info: Kerstmarkt Schloss Moyland – andere kerstmarkten

Meer nieuws - winkels en bedrijven Nijmegen - Agenda Nijmegen