NAJAARSKERMIS Nijmegen 2016

Kermis in Nijmegen - foto RBT KAN

KERMIS NIJMEGEN
Najaarskermis 2016

Zaterdag 1 t/m zondag 9 oktober 2016

Kortingsdag, meet and greet en vuurwerkshow
NAJAARSKERMIS MET SPECTACULAIR PROGRAMMA

Van 1 tot en met 9 oktober is het met de jaarlijkse najaarskermis weer een en al gezelligheid in de binnenstad van Nijmegen. Er zijn meer dan zeventig attracties voor jong en oud. Van de ronddraaiende ‘Dancing clown’ tot een 70 meter hoge zweefmolen. Op 1 oktober is er om 21.00 uur een spectaculaire vuurwerkshow in het Valkhofpark. Woensdag 5 oktober is een aanrader want dan is het kortingsdag op de kermis. Bovendien interessant voor de Pokemonjagers: er is een meet and greet met Pickachu. De kermis is alle dagen open van 13.00 tot 00.00 uur.

Veel attracties
De kermis biedt een veelheid aan attracties. De kleinere kunnen een ritje maken in de nieuwe Dancing Clown, een ronde schijf met gondels. De schijf draait rond en danst op en neer. Voor de iets groteren met lef is er de Tsunami, een bank die tussen twee armen hangt welke onafhankelijk van elkaar kunnen bewegen. Bezoekers worden erin in een rap tempo heen en weer en over de kop geslingerd . Wie niet snel bang is moet vanuit de 70 meter hoge zweefmolen ‘Around the World’ het spectaculaire uitzicht over de stad bekijken. Je kunt natuurlijk ook rustig over de kermis wandelen en genieten van de kleurrijke lichtjes met een heerlijke oliebol in je hand. Een bezoek op de zondagen is prima te combineren met lekker shoppen in de binnenstad: op 2 en 9 oktober is het namelijk van koopzondag en zijn de winkels van 12.00–17.00 uur geopend.

Kortingsdag 5 oktober
Woensdag 5 oktober is het kortingsdag. Een groot deel van de kinderattracties draait dan voor € 1,50 en de overige attracties voor € 2,00. Er zijn een paar uitzonderingen: de spectaculaire attracties en de attracties met een beperkte capaciteit. Zij bieden een speciale korting op de rit en deelnameprijs.

Meet and greets
De kermis is zeer interessant voor kinderen. Er is op 2 oktober om 15.00 uur een meet and greet met de figuren van ‘Het Zandkasteel’ bij de Mariënburg. Gedurende de week kun je over de gehele kermis Pokemons vangen. Op 5 oktober is er om 15.00 uur op meerdere locaties een meet and greet met Pickachu. Als laatste is er op 9 oktober om 15.00 uur een meet and greet met Paw Patrol, ook weer bij de Mariënburg.

Informatie
Loop voor informatie en de folder met kortingsbonnen binnen bij de VVV Rijk van Nijmegen aan het Keizer Karelplein 32h.

Openingstijden: Elke dag van 13.00 tot 24.00 uur
Bron RBT KAN – Meer activiteiten: Agenda Nijmegen

Meer nieuws - winkels en bedrijven Nijmegen - Agenda Nijmegen