In de voetsporen van Jezus – Orientalis

‘In de voetsporen van Jezus’ – Museumpark Orientalis

Bedoeld als een vijfde Evangelie

Zaterdag 25 augustus 2012

Tijdens zijn bedevaartstocht door het Heilige Land ervoer kapelaan Arnold Suys dat het bezoeken van de heilige plaatsen zijn eigen geloofsbeleving intensiveerde. Samen met de katholieke kunstenaar Piet Gerrits en architect Jan Stuyt heeft hij de Heilig Land Stichting in 1911 opgericht als pelgrimsoord voor gelovigen die niet in staat omgeving en het landschap verbeelden het leven van Jezus. Zo werkte het pelgrimsoord als een vijfde Evangelie dat de andere vier Evangeliën verduidelijkte. Op het terrein verzorgden de paters Montfortanen de rondleidingen en hier kwamen jaarlijks tienduizenden pelgrims en andere bezoekers op af.

Het beoogde pelgrimsoord is vandaag de dag een bijzondere plaats door haar unieke cultuurhistorische waarden. Zaterdag 25 augustus belicht Museumpark Orientalis opnieuw de geschiedenis, het heden en de toekomst waarbij de titel ‘In de voetsporen van Jezus’ de rode draad vormt. U kunt deze dag in de voetsporen van Jezus stappen, van de kribbe tot aan het kruis. De gerenoveerde Hemelvaartkoepel is op deze dag toegankelijk.

Het programma:
De wandelroute uit het leven van Jezus, open rondleidingen, een lezing, het bezichtigen van Bijbels uit de collectie van de Heilig Land Stichting, kinderactiviteiten, muziek en zang. Op vele locaties staan figuranten en de kinderactiviteiten volgen het thema van de dag.Mozaïek Travel, een christelijke reisorganisatie, deelt ervaringen uit over haar reisaanbod.
 
In de Cenakelkerk naast het museumpark zal prof.dr. Peter Nissen (hoogleraar spiritualiteitsstudies) om 11:00 uur een Duitstalige meditatieve inleiding ‘In de voetsporen van Jezus’ geven. Om 15:00 uur de Nederlandstalige inleiding. Toegang op vertoon van het entreebewijs van het museumpark. De Cenakelkerk gaat een kwartier van tevoren open.
Vanaf 10:40 uur en vanaf 14:40 uur is er een shuttledienst tussen de kassa van het museumpark en de Cenakelkerk.

Verdere verdiepingen in het museumpark:
Expositie Toen God nog schreef;
Expositie Wat men nergens anders vindt, Piet Gerrits en de Heilig Land Stichting;
Expositie Pelgrimage.

Museumpark Orientalis
Profetenlaan 2
6564 BL Heilig Landstichting
Tel. 024-3823110
www.museumparkorientalis.nl

Openingstijden t/m 28 oktober 2012
Dinsdag t/m zondag 10.00 – 17.00 uur

Openingstijden Kerst seizoen 2012
15-12-2012 t/m 06-01-2013
Speciale avondopenstelling: 26 t/m 30
december tot 21.00 uur.

Toegangsprijzen
Volwassenen € 5,-
Kinderen tot 4 jaar gratis

Meer nieuws - winkels en bedrijven Nijmegen - Agenda Nijmegen