Schaatsbaan op Mariënburg

Geen ijsbaan schaatsbaan op Mariënburgplein in 2013

Er is dit jaar tijdens de Mariken Winterfeesten geen schaatsbaan in Nijmegen centrum.

Kijk voor leuke activiteiten op AGENDA NIJMEGEN

 


Informatie 2012

20 december 2012 tot 6 januari 2013

De ijsbaan, met echt ijs, op het Mariënburgplein is geopend! Met ondernemers, binnenstadbewoners en andere betrokkenen is de ijsbaan donderdag officieel geopend.

Er was een prachtig optreden van twee songs door zangeressen van de musical “Alleen op de Wereld” die in de kerstperiode in de Lindenberg wordt uitgevoerd. Vervolgens vond een wervelende show plaats van twee kunstschaatsdanseressen van het IJstheater. Wethouder Bert Jeene en bestuursvoorzitter Hubert Hendriks draaiden daarna een rondje op het ijs en reikten elkaar symbolisch de hand waarna de ijsbaan officieel geopend was en de eerste schaatsliefhebbers het ijs betraden. Er waren veel complimenten voor de uitstraling van de ijsbaan en het horecagedeelte – ingericht door het Vlaams Arsenaal.

Het Huis voor de Binnenstad wil met de realisatie van de ijsbaan in hartje centrum een extra impuls geven voor de aantrekkelijkheid van de binnenstad.

De schaatsbaan is geopend van 20 december 2012 tot 6 januari 2013:
Kaartjes voor de schaatsbaan kosten drie euro per stuk voor anderhalf uur schaatsplezier. Schaatsen zijn te huur bij de schaatsverhuur voor tevens drie euro per anderhalf uur. Ook is er de mogelijkheid om een combi-ticket aan te schaffen. Voor vijf euro heeft u entree tot de schaatsbaan voor anderhalf uur en daarnaast kunt u één drankje bestellen in het schaatscafé van het Vlaams Arsenaal.

Openingstijden:
De schaatsbaan is in principe dagelijks geopend van 10.00 uur tot 22.00 uur. Rond de Kerstdagen en Oud en Nieuw zijn er aangepaste openingstijden.

IJsbaan op unieke locatie, rondom de Mariënburgkapel

De Mariken Winterfeesten vinden in Nijmegen plaats van
20 december 2012 tot en met 6 januari 2013.

Nijmegen biedt haar bezoekers en inwoners met de Mariken Winterfeesten volop schaatsplezier in de kerstvakantie. Met een prachtige ijsbaan op een magnifieke locatie in het hartje van het centrum in Nijmegen kan er deze winter naar hartenlust geschaatst worden.

Nijmegen biedt haar gasten met de Mariken Winterfeesten de warmste wintermaand van het jaar. Feestelijke etalages, gezellige winkels en gastvrije horeca decoreren ook dit jaar weer de binnenstad. Met sfeervolle verlichting en hartverwarmende activiteiten én….. een ijsbaan!

De sfeervolle ijsbaan op het plein rond de Mariënburgkapel is dit jaar een echte publiekstrekker tijdens de kerstvakantie. De ijsbaan is gemaakt van écht ijs en is geheel overdekt, zodat ook bij mindere weersomstandigheden lekker geschaatst kan worden. De unieke locatie, rondom de Mariënburgkapel in het centrum van Nijmegen, is goed bereikbaar en heeft parkeergelegenheid naast de ijsbaan.

De sfeervol ingerichte horecagelegenheid op de ijsbaan biedt een warme zitplek en koek& zopie voor de kijkende ouders en de borrelende bezoeker. Centraal gelegen tussen alle winkelstraten, de culturele instellingen en de Nijmeegse horeca is een bezoek aan de ijsbaan een leuk onderdeel voor een compleet dagje uit.

Een warme deken voor bezoekers van Nijmegen
De oudste stad van Nederland heeft een keur aan winterse activiteiten op de agenda staan. Bezoekers kunnen volop genieten van de gastvrijheid, het winkelplezier en de extra activiteiten die als een warme Nijmeegse deken over hen valt.

Bron Stichting ACBN Evenementenbureau Nijmegen.

Kerstmarkten deze regio  –  Koopzondagen Nijmegen

Winkels en bedrijven Nijmegen - Agenda Nijmegen