Ideeëncompetitie Langs de Waal van start

Nijmegen, 20 januari 2017

Stemronde ideeëncompetitie Langs de Waal van start

Vanaf 20 januari kunnen Nijmeegse inwoners en andere geïnteresseerden stemmen op één van de 43 ideeën die de ideeëncompetitie Langs de Waal opleverde. De gemeente Nijmegen startte de competitie op 1 oktober 2016 met een oproep voor tijdelijke initiatieven voor het Rivierpark. De ideeën lopen uiteen van horeca tot natuurprojecten.

Het idee met de meeste stemmen wint de publieksprijs. Een vakjury deelt prijzen uit in de categorieën profit, non-profit en ‘ideeën zonder business case’. De winnende ideeën krijgen een financiële bijdrage of maken kans om grond in gebruik te nemen. De winnaars moeten het geld investeren in realisatie van het idee of in onderzoek of werkzaamheden om het idee werkelijkheid te laten worden. In maart 2017 worden de winnaars bekendgemaakt.

Vakjury
De vakjury van de competitie bestaat uit een afvaardiging van de Radboud Universiteit, de wijkraad Lent en Lentse Lucht, een bewoner van Veur-Lent, de gemeente Nijmegen en Bert Velthuis, wethouder stedelijke ontwikkeling, grondbeleid en cultuur.

Negen locaties
Op negen locaties in het Rivierpark aan de Waal mogen tijdelijke initiatieven komen. De locaties liggen in de Ossenwaard, de Spiegelwaal, Hoge Bongerd, De Schans, Hof van Holland en op stadseiland Veur-Lent. In de komende jaren wordt gewerkt aan planvorming voor nieuwe wijken in dit gebied. Het is nu braakliggend, maar biedt wel mogelijkheden om al gebruikt en beleefd te worden.

Op de website van Langs de Waal staan alle ideeën en kan tot 19 februari gestemd worden.

Meer nieuws - winkels en bedrijven Nijmegen - Agenda Nijmegen