Ontploffing, grote brand en zwaargewonde – Wijchen

Rond 02.00 uur sein brand meester

Wijchen, Bij de brand in het bedrijf van Nooteboom trailers aan de Nieuweweg in Wijchen is de brandweer vannacht tot omstreeks 03.30 uur bezig geweest met de bluswerkzaamheden. De brand ontstond vrijdagochtend omstreeks 09.00 uur na een explosie in het bedrijf. Daarbij raakten drie werknemers gewond, waarvan één ernstig. Gezien de ernst en de omvang werd direct opgeschaald naar Grip 1.

Omdat het vuur zich als het ware genesteld had in het dak heeft het tot 02.00 uur geduurd voordat het sein brand meester kon worden gegeven. Even na 00.00 uur werd afgeschaald van Grip 1 naar Grip 0. De komende dagen zal de politie in samenwerking met de SZW Arbeidsinspectie onderzoek doen naar de toedracht van de brand. Op dit moment is niet bekend hoe het met de drie gewonden is.

Ontploffing, grote brand en zwaargewonde – Wijchen

Wijchen, In een bedrijf (Nooteboom) aan de Nieuweweg in Wijchen (Gelderland) woedt sinds vrijdagochtend een grote brand. Drie mensen raakten gewond, waarvan een ernstig. De zwaargewonde man is met ernstige brandwonden opgenomen in het ziekenhuis.

De brand brak uit na een ontploffing in de spuiterij van het bedrijf. Daarbij kwam veel rook vrij die stank veroorzaakte. Volgens politiewoordvoerder Frank de Valk komt dat doordat bitumen (soort bedekking) op het dak van het bedrijf zijn verbrand. Uit de eerste metingen is gebleken dat er geen gevaarlijke stoffen zijn vrijgekomen.

Ramen en deuren dichthouden
Omdat dat eerder nog niet zeker was, werd omwonenden aan de noordkant van Wijchen verzocht ramen en deuren te sluiten. Het advies om ramen en deuren dicht te houden, blijft van kracht totdat er meer bekend is. Vanwege de omvang van de brand is er sprake van een zogenaamde GRIP1: een incident waarbij meerdere hulpdiensten betrokken zijn en er onderling goed afgestemd wordt. Om de brand beter te kunnen bestrijden, heeft de brandweer inmiddels het dak van het bedrijf opengetrokken. Een deel van het Wijchense industrieterrein blijft afgesloten.

Slachtofferhulp
Voor de werknemers is een bijeenkomst gepland, aan hen is ook slachtofferhulp aangeboden.

Twitter
De ontwikkelingen in Wijchen kunt u volgen via het Twitterkanaal van politie Gelderland en politie Wijchen.

Bron: Politie Gelderland-Zuid
Meer politienieuws, informatie, diefstal.. Politienieuws regio Nijmegen
Winkels en bedrijven Nijmegen - Agenda Nijmegen