Fietsklemmen naar TPG bij station

Nijmegen, 28 juli 2010

Fietsklemmen Van Schaeck Mathonsingel tijdelijk naar TPG locatie

In verband met de voorbereidende werkzaamheden voor de bouw van de parkeergarage en fietsenstalling onder de Van Schaeck Mathonsingel worden op 19 augustus de circa 850 fietsklemmen op de kop van de singel verwijderd.

De klemmen verhuizen tijdelijk naar de plek van het voormalige postkantoor bij het station. Ze kunnen waarschijnlijk blijven staan tot de start van de bouw van het nieuwe Doornroosje. Daarnaast kunnen fietsers sinds kort ook hun fiets stallen aan de westkant van het station. Hier is aan de Tunnelweg sinds juli een nieuwe fietsenstalling met 1250 plaatsen gerealiseerd.

In september wordt naar verwachting gestart met de bouw van de nieuwe parkeergarage onder de Van Schaeck Mathonsingel. Deze garage, die helemaal onder de hele Van Schaeck Mathonsingel komt te liggen, krijgt 650 parkeerplaatsen in combinatie met een fietsenstalling van ca. 1000 plaatsen. De singel krijgt een inrichting die geïnspireerd is op de vroegere situatie. Er komt een wandelesplanade met fonteinen en vazen en aan weerszijden bomen. De fontein midden op de singel krijgt een lichtkoepel die als een vide doorloopt tot de bodem van de garage en de garage van daglicht voorziet. De in- en uitrit komen aan de kant van het Keizer Karelplein. De oplevering is gepland voor de tweede helft van 2012. Wanneer de garage gerealiseerd is, vervalt het parkeerterrein op de Nassausingel. De Nassausingel krijgt dan zijn vroegere, groene inrichting terug. Bovendien zullen de beelden van de Vier Jaargetijden, die hier vroeger hebben gestaan, worden teruggeplaatst. De beelden staan op dit moment nog in het Hunnerpark.

Bron Gemeente Nijmegen

Winkels en bedrijven Nijmegen - Agenda Nijmegen