Het Kruis in handen van mensen, expositie

Expositie Kruisbeelden - foto: Raoul van Meel

Heilig Landstichting, 2 maart 2017

Gepassioneerd verzamelaar van kruisbeelden

Het kruis, een symbool dat we in ons dagelijks leven overal tegenkomen. Te zien in overlijdensberichten, op het dak van vele kerken en wellicht heeft u thuis een kruisbeeld hangen.

Kunstenaar W.A.M. (Wim) de Mul maakte op tien jarige leeftijd zijn eerst kruisbeeld. Op latere leeftijd verdiepte hij zich in de persoon van Jezus en in het kruisigen als manier van terechtstellen. Hij verzamelt al tien jaar kruisbeelden en inmiddels omvat zijn collectie er 3.000. Van traditionele kruisbeelden tot bijzondere kunstwerken.

Tot en met 1 september is de expositie ‘Het Kruis in handen van mensen’ te bezichtigen. In deze met zorg samengestelde expositie door De Mul is er ook aandacht voor bijzondere kruisbeelden, hun vormgeving, herkomst en het bijbehorende verhaal. De collectie is vooral gericht op kruisbeelden bij mensen thuis. Hoe ziet het gemiddelde kruisbeeld in de huiskamer eruit en hoe heeft dat zich in de loop der jaren ontwikkeld?

Tevens zal Wim rondleidingen verzorgen op de volgende data: 15 t/m 18, 21, 22 april, 21 mei en 11 juni. Ook geeft hij een college over kruisigen als Romeinse straf voor de MuseumJeugdUniversiteit op 23 april a.s.

Meer informatie op www.museumparkorientalis.nl

Winkels en bedrijven Nijmegen - Agenda Nijmegen