Excursie tegen bomenkap universiteit, 21 feb

IVN-bos-universiteit-IMG_6272
Bos universiteit

21 februari excursie tegen bomenkap universiteit

Veel groen van het oude landgoed Heyendaal is de afgelopen decennia opgeofferd voor nieuwbouw van de Nijmeegse Universiteit, het Radboud Ziekenhuis, de Hogeschool Arnhem Nijmegen, woningen, wegen en parkeerterreinen. Het bos ten zuiden van de campus is echter grotendeels intact gebleven. Een bos met o.a. veel zomereiken die de leeftijd van 100 jaar zijn gepasseerd. De bosuil leeft er, holenduif en zwarte specht worden er waargenomen, soms ook ree en vos. Een belangrijke groene oase voor wijkbewoners en voor medewerkers en studenten van de universiteit.

Nu heeft de universiteit hier toch bouwplannen. Het IVN, Milieudefensie, de Wijkraden van Brakkenstein en Hatertste Hei en veel medewerkers en studenten van de universiteit willen dit voorkomen en hebben zich verenigd in het Platform voor een Groene Campus Heyendaal. Ze zijn niet tegen nieuwbouw, maar dat mag niet ten koste gaan van het bos.

Zondag 21 februari 2010 organiseert het platform een publieksexcursie door het bos en over de campus. Vertrek 14.00 uur bij het Max Planck Instituut (ingang hoek Houtlaan/Sint Annastraat).
Voor een plattegrond met het bedreigd gebied, zie: www.ivn.nl/rijkvannijmegen, onder actueel.

Meer nieuws - winkels en bedrijven Nijmegen - Agenda Nijmegen