EVA-Team houdt Hagenaar (24) aan – Horstacker

Den Haag, 07-06-2017 – Op dinsdagavond 6 juni hield het EVA-Team een 24-jarige Hagenaar aan in Nijmegen. Hij moest in totaal nog 110 dagen gevangenisstraf uitzitten.

De man was door de Rechtbank in Den Haag veroordeeld in vijf verschillende zaken voor diefstal in vereniging en heling. Omdat hij zijn opgelegde taakstraffen niet uitvoerde en het contact met zijn reclasseringsmedewerker niet onderhield, moest hij de opgelegde gevangenisstraf uit zitten.
Volgens de coördinator van het EVA-Team werd de veroordeelde uiteindelijk in een woning aan de Horstacker opgespoord: ”Toen we samen met de collega’s van het politie basisteam Nijmegen-Zuid de woning binnen gingen, rende de man via de achterkant van zijn woning zijn tuin uit. We hadden hier al rekening mee gehouden en stonden ook aan deze kant van zijn huis opgesteld. Het vluchten ging ook niet al te makkelijk omdat hij op sokken en slippers liep. Na een korte achtervolging werd hij in de wijk Lindenholt aangehouden. Hij moet nu alsnog zijn straf van 110 dagen uitzitten.”

EVA-Team
Het EVA-Team houdt zich voor de politie eenheid Den Haag actief bezig met de opsporing en aanhouding van veroordeelden die zich aan hun opgelegde straf proberen te onttrekken.
Veroordelingen voor overvallen, woninginbraken en straatroven hebben bij de opsporing van gesignaleerden voor het EVA-Team de prioriteit, maar ook in het geval van schadevergoedingsmaatregelen of opgelegde geldboetes kan een veroordeelde rekenen op een bezoek van het EVA-team.

Bron: Politie Gelderland-Zuid
Meer politienieuws, informatie, diefstal.. Politienieuws regio Nijmegen
Winkels en bedrijven Nijmegen - Agenda Nijmegen