Cultureel Terras De Kaaij 2015

De Kaaij, onder de WaalbrugDe Kaaij, onder de Waalbrug

Nijmegen, 31 juli 2015

Schoon Schip: De Kaaij met een snufje wellness

Wie deze zomer in Nijmegen nog meer wil beleven, kan terecht bij Cultureel Terras De Kaaij. Terwijl de stad haar zomerdutje doet, is De Kaaij elk weekend open. We starten na een dolle feestweek rustig op met Schoon Schip. Twee dagen bieden we ontspanning met massages, yogaworkshops, gezonde sapjes en biologisch eten. Liefhebbers kunnen tijdens Schoon Schip uitgebreid detoxen. Voor mensen die willen genieten van een soepel wijntje, is het Grand Café gewoon open met fijne muziek.

Schoon Schip
Elk jaar kun je op De Kaaij dagelijks yogalessen volgen. In de frisse ochtendlucht komen tientallen bezoekers naar ons terras voor een zonnegroet en ontspanning. Speciaal voor deze trouwe bezoekers pakken we met Schoon Schip flink uit.

Wat kun je verwachten? Veel gratis workshops zoals yogalessen in verschillende stijlen, stiltewandelingen, een klankschalenconcert en ouder-kindyoga. Onder de Waalbrug hebben we een uitgebreid massageplein. De hele middag worden hier uiteenlopende massages gegeven. Bijvoorbeeld een stoelmassage, een Hawaiiaanse flowmassage, een Thaise massage en voor de wandelaars van vorige week natuurlijk een voetmassage. De klankmassage, een massage voor body & mind is een workshop. Een ervaren klankmasseur begeleidt je door de workshop. Je leert je te richten op geluiden waardoor je lichaam ontspant en je hoofd leeg wordt.

De Wijsmakerij van Toine Janssen is een van de aanwinsten op de kleine knusse markt. Toine is filosoof en bij de doorgewinterde festivalgangers inmiddels beroemd om zijn luchtige socratische gesprekken. Als je bij hem aanschuift, ontstaat er vanzelf een leuk en interessant gesprek. Todays Rituals is ook absoluut een bezoekje waard. Deze vrolijke dames brengen rituelen terug tot ons gedrag in het dagelijks leven. Natuurlijk kun je op de markt ook mooie spullen kopen voor thuis om nog even lekker na te genieten.

Klassiek met sexy randje
Schoon Schip reikt tot in de haarvaatjes van De Kaaij. Beide dagen is extra aandacht voor klassiek met een spannend tintje. Zo zijn we trots dat Jonatan Brand zaterdagmiddag komt. Hij speelt drie uur lang bekende en minder bekende klassieke stukken. Met zijn fijne stijl maakt Jonatan klassiek weer sexy. Erwin Labijt houdt van barok, maar blijft daarin niet hangen. Dat wordt tijdreizen met een cello. Het schitterende pianospel van Madison Pollard hoor je zondagmiddag in het Grand Café. Zaterdagavond na 21.00 uur is er deze keer geen muziek, maar film!

Eten, leven en beleven
Voor het eerst tijdens De Kaaij kun je op zondag genieten van een heerlijk gezond verrassingsmenu. Gezellig samen eten aan lange sfeervolle tafels met verrassingen die nèt iets verder gaan dan lekker eten op je bordje. De welbekende Kaaijchefs van Koken aan de Waal en Op Vuur en Vlam werken de hele zomer elke zondag samen aan een nieuw menu met vrolijke verrassingen die bij het themaweekend passen. Wat ze bij Schoon Schip opvoeren, houden we dus nog even geheim. Laat je verwonderen en meld je aan via eten@dekaaij.nl. Hier kun je ook je dieetwensen doorgeven.

De Kaaij
De Kaaij is een plek om te ademen, om tot rust te komen. Maar ook een plek om je te laten leiden door het moment. De Kaaij verrast en verbindt de bezoekers. Hier ontmoeten mensen elkaar in een ongedwongen sfeer, een vrijhaven. Voor velen is het in de zomer thuiskomen aan het water om even tot zichzelf te komen.

Bekijk onze website voor het volledige programma van Schoon Schip.

Tot Kaaijk! – www.dekaaij.nlYoga Nijmegen

Nijmegen, 26 juni 2015

Cultureel Terras De Kaaij 2015

Muziek, kunst, theater, film, dans en eten en drinken onder de Waalbrug

De Kaaij is er weer!  –  t/m 30 september 2015

Vrijdag 3 juli is het eindelijk zover, de start van De Kaaij. Met een glaasje aan het water, oude bekenden spreken en lekker bijkomen in het zonnetje. Het leven kan zo simpel zijn. Onder de Waalbrug in Nijmegen kun je de hele zomer genieten van culinaire verrassingen, fijne muziek, oude en nieuwe ambachten, kunst, dans, strand, bekende en nieuwe activiteiten.

Net als andere jaren heeft De Kaaij tijdens de openingsdag een programma voor jong en oud. Na de officiële opening begint het kinderprogramma vrijdag om 13.00 uur met de Groene Matrozen. Wij nodigen alle kinderen uit om te helpen De Kaaij te versieren met hun eigen plantjes. Wij zorgen voor schepjes, handschoenen en alle andere tuinierspullen. Om 16.00 uur bouwen we een ècht Wormenhotel. Fairmont Drive opent het avondprogramma met hun warse Indiepop. These People, een singer songwriterduo neemt het om 21.00 uur over met kleine maar krachtige liedjes. Zaterdag 4 juli gaan de trossen echt los: Rock ’n Roll!!

De hele zomer
Alle bekende gezichten staan weer klaar om de bezoekers te verwennen met vertrouwde en nieuwe lekkernijen. Aan de bar kun je terecht voor frisse biologische sapjes en heerlijk koud bier. Net als vorig jaar wisselen de chefs uit bekende Nijmeegse restaurants elkaar af in De Kaaidraaier. Onze culinaire verrassing is de Tafel van 100. Hier geniet je elke zondagmiddag aan één lange tafel met vriend en vijand van een verrassingsmenu.

Dit jaar zijn we de hele zomer open. De eerste drie weken iedere dag. Na de Vierdaagse alleen in het weekend vanaf donderdag, met elke week een ander thema. We starten meteen na de Vierdaagsefeesten met het thema Schoon schip. Na een week uitbundig feesten brengen we onze aandacht weer even naar binnen. Nijmegen komt tot rust. Er is extra ruimte voor ontspanning en bezoekers kunnen zich opladen met gezond eten en drinken, massages en yoga.

In de weekenden daarna kun je oude ambachten, veel vintage en natuurlijk kunst verwachten. Tijdens het Gebroeders van Limburgfestival staat De Kaaij in het teken van de Middeleeuwen en BigDraw komt ook deze zomer. Wij zijn trots dat we maarliefst twee weekenden Cirque Pardi! mogen ontvangen. Deze Franse theatergroep brengt 4 moderne circusvoorstellingen ondersteund door dans, circus en muzikale intermezzo’s.

De Kaaij
De Kaaij is een plek om te ademen, om tot rust te komen. Maar ook een plek om je te laten leiden door het moment. De Kaaij verrast en verbindt de bezoekers. Hier ontmoeten mensen elkaar in een ongedwongen sfeer, een vrijhaven. Voor velen is het in de zomer thuiskomen aan het water om even tot zichzelf te komen.

Meer weten?
Bezoek onze website voor meer informatie over het programma of volg ons op Facebook en Twitter.

Openingsdagen
Kijk ook op de website – onder Info – voor de openingsdagen.
In de periode na de Vierdaagsefeesten (31 juli t/m 30 september) is dit meestal op donderdag, vrijdag, zaterdag en zondag.
www.dekaaij.nl
Facebook: /dekaaij
Twitter: @dekaaij

Voor overnachtingsmogelijkheden, kijk op www.opoesientje.nl en Nijmegen Online

Agenda Nijmegen – Gastenschip Orca

Nijmegen, 15 juli 2015

De Kaaij viert de Vierdaagsefeesten!

Cultureel Terras De Kaaij is tijdens de Vierdaagsefeesten een fijne ontmoetingsplek net iets buiten het feestgedruis. Puur genieten aan de Lindenberghaven voor Nijmegenaren én bezoekers van buiten de stad. Met overdag een groot terras voor een biertje, een goed glas wijn en lekker eten natuurlijk. Heerlijk even bijkletsen met vrienden. Als de zon ondergaat, wordt het een feestje met extra aandacht voor regionale en Nijmeegse artiesten.

Muziek
Het muziekprogramma mag er zijn; een bijzondere mix van lokale helden en regionaal talent. Zaterdag is het direct raak met het Nijmeegse Boomshakalak Soundsystem. De Rolling Beat Machine speelt maandag om 20.00 uur de sterren van de hemel (en misschien wel een bloemenregen van de brug). Gevolgd door De Nozems, een alter ego van onze goede vrienden de Memphis Maniacs. En er zijn meer bekende acts, want de Platenbus en NondeSjuSjo zijn dit jaar de hele week terug op De Kaaij. Op vrijdagmiddag speelt Einfach Kurt – een eigenwijze muzikant met een groot muzikaal talent. Maar er is nog veel meer, van de Groove Invaders tot singer-songwriters uit binnen- en buitenland, een gevarieerd aanbod met ons eigen Kaaij gezicht. Met als topper op de slotavond de bluesband Shri (VS). Mis het niet!

Lekker eten
Ook voor een heerlijke maaltijd kun je op de De Kaaij terecht. In het Grand Cafe staat WAUD met zomerse hapjes. Koken aan de Waal verzorgt deze week De Kaaijdraaier op het dek van de Opoe Sientje met uitzicht op de haven. Hier kun je genieten van goed biologisch vlees, duurzame verse vis, een eerlijke vegetarische maaltijd of de wisselende Chefs Special uit de streek. Bij Vuur en Vlam kun je kiezen uit allerlei gezonde snacks. Speciaal voor de Vierdaagsefeesten hebben we een Good Food Street ingericht, vol mobiele keukens uit alle windstreken. Dat hapt lekker weg met een fraaie zonsondergang aan het water en een zwoel zomerwindje over de kade. En het levert adembenemende foto’s op, kijk maar eens op onze Facebookpagina. Je eigen foto’s naar ons sturen mag altijd.

Kunst
Terwijl de binnenstad zich langzaam vult met wandelaars en dagjesmensen, kun je op De Kaaij genieten van de rust. Op en rond het terras werken de hele dag kunstenaars die hun atelier tijdelijk naar De Kaaij hebben verhuisd. Ze zijn bezig met bestaand werk of laten zich inspireren door de omgeving. Manon Hidding, net afgestudeerd aan de kunstacademie laat eindexamenwerk zien en zoekt in de intieme setting van De Kaaij inspiratie voor haar nieuwe kabinet ‘Het verloren geluk’. Jelle Slof gebruikt de omgeving rond de haven voor zijn schilderijen en portretten en combineert dit met composities van verschillende culturen. En natuurlijk zijn er overdag de workshops van Atelier RAM.

Themaweekend & Yoga
Als tegenwicht tegen de drukte openen we elke ochtend om 11.00 uur met yoga. Lekker met je blote voeten in het zand een zonnegroet doen en afsluiten met een dampende kop thee.
Na de Vierdaagsefeesten, op 1 en 2 augustus maken we helemaal Schoon Schip en geven we De Kaaij terug aan Nijmegen. Tijdens dit weekend kom je in een ontspannen sfeer weer tot jezelf met yogalessen en massages. In onze restaurants en aan de bar verkopen we extra veel biologisch eten en alcoholvrije biologische drankjes en op de wellnessmarkt vind je alles wat je nodig hebt om na dit weekend in de relaxmodus te blijven.

De Kaaij
De Kaaij is een plek om te ademen, om tot rust te komen. Maar ook een plek om je te laten leiden door het moment. De Kaaij verrast en verbindt de bezoekers. Hier ontmoeten mensen elkaar in een ongedwongen sfeer, een vrijhaven. Voor velen is het in de zomer thuiskomen aan het water om even tot zichzelf te komen.

Tot Kaaijk! – meer Vierdaagsefeesten

Meer nieuws - winkels en bedrijven Nijmegen - Agenda Nijmegen