Cultureel Terras De Kaaij 2015

De Kaaij, onder de WaalbrugDe Kaaij, onder de Waalbrug

Nijmegen, 26 juni 2015

Cultureel Terras De Kaaij 2015

Muziek, kunst, theater, film, dans en eten en drinken onder de Waalbrug

De Kaaij is er weer!

Vrijdag 3 juli is het eindelijk zover, de start van De Kaaij. Met een glaasje aan het water, oude bekenden spreken en lekker bijkomen in het zonnetje. Het leven kan zo simpel zijn. Onder de Waalbrug in Nijmegen kun je de hele zomer genieten van culinaire verrassingen, fijne muziek, oude en nieuwe ambachten, kunst, dans, strand, bekende en nieuwe activiteiten.

Net als andere jaren heeft De Kaaij tijdens de openingsdag een programma voor jong en oud. Na de officiële opening begint het kinderprogramma vrijdag om 13.00 uur met de Groene Matrozen. Wij nodigen alle kinderen uit om te helpen De Kaaij te versieren met hun eigen plantjes. Wij zorgen voor schepjes, handschoenen en alle andere tuinierspullen. Om 16.00 uur bouwen we een ècht Wormenhotel. Fairmont Drive opent het avondprogramma met hun warse Indiepop. These People, een singer songwriterduo neemt het om 21.00 uur over met kleine maar krachtige liedjes. Zaterdag 4 juli gaan de trossen echt los: Rock ’n Roll!!

De hele zomer
Alle bekende gezichten staan weer klaar om de bezoekers te verwennen met vertrouwde en nieuwe lekkernijen. Aan de bar kun je terecht voor frisse biologische sapjes en heerlijk koud bier. Net als vorig jaar wisselen de chefs uit bekende Nijmeegse restaurants elkaar af in De Kaaidraaier. Onze culinaire verrassing is de Tafel van 100. Hier geniet je elke zondagmiddag aan één lange tafel met vriend en vijand van een verrassingsmenu.

Dit jaar zijn we de hele zomer open. De eerste drie weken iedere dag. Na de Vierdaagse alleen in het weekend vanaf donderdag, met elke week een ander thema. We starten meteen na de Vierdaagsefeesten met het thema Schoon schip. Na een week uitbundig feesten brengen we onze aandacht weer even naar binnen. Nijmegen komt tot rust. Er is extra ruimte voor ontspanning en bezoekers kunnen zich opladen met gezond eten en drinken, massages en yoga.

In de weekenden daarna kun je oude ambachten, veel vintage en natuurlijk kunst verwachten. Tijdens het Gebroeders van Limburgfestival staat De Kaaij in het teken van de Middeleeuwen en BigDraw komt ook deze zomer. Wij zijn trots dat we maarliefst twee weekenden Cirque Pardi! mogen ontvangen. Deze Franse theatergroep brengt 4 moderne circusvoorstellingen ondersteund door dans, circus en muzikale intermezzo’s.

De Kaaij
De Kaaij is een plek om te ademen, om tot rust te komen. Maar ook een plek om je te laten leiden door het moment. De Kaaij verrast en verbindt de bezoekers. Hier ontmoeten mensen elkaar in een ongedwongen sfeer, een vrijhaven. Voor velen is het in de zomer thuiskomen aan het water om even tot zichzelf te komen.

Meer weten?
Bezoek onze website voor meer informatie over het programma of volg ons op Facebook en Twitter.
www.dekaaij.nl
Facebook: /dekaaij
Twitter: @dekaaij

Voor overnachtingsmogelijkheden, kijk op www.opoesientje.nl en Nijmegen Online

Agenda Nijmegen – Gastenschip Orca

Meer nieuws - winkels en bedrijven Nijmegen - Agenda Nijmegen