Congres Grenzeloos Toerisme, 22 sept

Arnhem, 27 augustus 2009
 
Kennismaken met uw Duitse collega´s op congres ´Grenzeloos Toerisme´
Weeze (D), 22 september 2009

Op dinsdag 22 september 2009 vindt in Schloss Wissen in Weeze (Duitsland) het congres ´Grenzeloos Toerisme´ plaats. Dit congres is voor ondernemers uit de toeristisch-recreatieve sector, overheden en toeristische organisaties in de Euregio Rijn-Waal (Gelderland en Nordrhein-Westfalen). Doel is dat deelnemers elkaar leren kennen en dat de grensoverschrijdende samenwerking en marketing in de toeristische sector wordt verbeterd. Vertegenwoordigers van onder andere het Nederlands Bureau voor Toerisme en Congressen (NBTC) in Keulen, Roompot Vakanties en Movie Park Germany geven invulling aan het programma. De Duitse journalist en televisiemaker Helge Drafz treedt op als dagvoorzitter.

Het congres ´Grenzeloos Toerisme´ vindt plaats in de sfeervolle ambiance van het kasteel Wissen in Duitsland. De middag begint met een plenair gedeelte met drie sprekers. De directeur van het NBTC in Keulen, Lothar Peters, trapt af met een inleiding over Duits-Nederlandse samenwerking. Daarna komen voorbeelden van grensoverschrijdende samenwerking in andere regio´s aan bod. Tenslotte gaat de Marketing & Sales Manager van Roompot Vakanties in op de verschillen tussen Nederlandse en Duitse gasten en marktbewerking.

Workshops
Na de pauze vinden er vier workshops plaats. Deze gaan in op de thema´s ´samenwerking in regiomarketing´, ´cultuurtoerisme´, ´gastheerschap´ en ‘marketing in het bedrijf’. De workshops worden geleid door vertegenwoordigers van toeristische organisaties en bedrijven. De middag eindigt met een informele netwerkborrel en informatiemarkt. Hier hebben de deelnemers de mogelijkheid elkaar beter te leren kennen en informatie uit te wisselen. Dit alles onder het genot van een hapje en drankje.

Organisatie
De organisatie van het congres is in handen van Kamer van Koophandel Centraal Gelderland en de Niederrheinische Industrie-und Handelskammer, in samenwerking met Nederlandse en Duitse toeristische organisaties. Aanleiding is het Strategieplan Toerisme en Recreatie dat in het najaar van 2008 in opdracht van de Euregio Rijn-Waal is opgesteld. Eén van de aanbevelingen in dit plan is het verbeteren van de grensoverschrijdende samenwerking en marketing.

Meer informatie en aanmelden

Ondernemers, overheden en toeristische organisaties zijn van harte welkom op het congres ´Grenzeloos Toerisme´. Deelname is gratis, maar aanmelden is wel noodzakelijk. U kunt zich aanmelden via de website www.kvk.nl/grenzeloostoerisme. Hier vindt u ook meer informatie en het complete programma.

Bron Kamer van Koophandel Centraal Gelderland

Winkels en bedrijven Nijmegen - Agenda Nijmegen