Componistenworkshop 8+ Kwatta, 9-10 juni gratis

4 componisten, 3 muzikanten, 3 regisseurs, 6 acteurs en 1 week tijd…
Componistenworkshop 8+ bij Theatergroep Kwatta

Wanneer: zaterdag 9 juni 16.00 uur, zondag 10 juni 14.30 uur – De entree is gratis.

Kwatta sluit het seizoen af met een klapper. In 2009 organiseerde Kwatta met veel succes de schrijversworkshop. Daaruit voort vloeide de voorstelling Mijn vriend wordt soms een neushoorn (2011). Dit seizoen sluit Kwatta af met de componistenworkshop. Vier beginnende en gevorderde componisten, drie muzikanten en zes acteurs gaan onder leiding van Kwatta van 4-8 juni aan de slag met de tekst Dissus van Simon van der Geest. Aan het eind van de week wordt het resultaat  gepresenteerd in Theater Het Badhuis, op 9 juni om 16.00 uur en op 10 juni om 14.30 uur.

De componisten
Sylvia Maessen heeft compositie/arrangeren in Hilversum gestudeerd en maakte eerder de arrangementen van Kwatta’s Van drie oude mannetjes die niet dood wilden. Zij speelde eerder in Kwatta’s Van drie oude mannetjes die niet dood wilden. Steef de Jong werkt als pianist in restaurants en speelde, regisseerde en musiceerde in verschillende theatervoorstellingen. Mareike Lenz is vierdejaars compositiestudent aan Artez, Hogeschool voor de Kunsten. Rogier Bosman studeerde hoorn en schoolmuziek aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag en compositie/arrangeren aan het Rotterdams Conservatorium.

Het verhaal
Dissus van Simon van der Geest won in 2011 de Gouden Griffel voor beste kinderboek. Simon van der Geest vertelt in stoere jongenstaal het verhaal van de Odyssee. In het komend kunstenplan speelt Kwatta Dissus als muziektheatervoorstelling in de grote zaal in samenwerking met Het Gelders Orkest.

De muziek
Het Charivari trio uit Arnhem bestaat uit Bart Lelievelt (accordeon en zang), Gerard Schoren (zang en bas) en Anneke Frankenberg (viool en zang). De drie brengen een onweerstaanbare mix van een klassiek strijktrio, een jazzorkest en een volksmuziekgroep, muziek van Roemenië tot Venezuela.

De acteurs
De voorstellingen worden gespeeld door de vijf Kwatta-acteurs Agnes Bergmeijer, Ida Gorissen-Ceelen, Ferdi Janssen, Egidius Pluymen en Anne Rats. De zesde acteur is Rogier van Erkel, hij studeerde in 2011 af aan de Amsterdamse Toneelschool & Kleinkunstacademie.

Kortom…
Een week lang repeteren en noten uitproberen, onder leiding van regisseurs Josee Hussaarts, Annelies van Wieringen en Hans Thissen. En dan op 9 juni om 16.00 uur en 10 juni om 14.30 uur als klap op de vuurpijl de vier presentaties achter elkaar in Het Badhuis. Kwatta heeft zin in de finale van dit seizoen. Jij ook? Kom dan kijken!

Wat: Componistenworkshop 8+. 
Waar: Theater Het Badhuis Nijmegen. 
Wanneer: 9 juni 16.00 uur, 10 juni 14.30 uur.
Prijs: De entree is gratis.
Reserveren: www.kwatta.info.

Tekst: Simon van der Geest
regie: Josee Hussaarts, Hans Thissen, Annelies van Wieringen
compositie: Rogier Bosman, Steef de Jong,  Mareike Lenz, Sylvia Maessen
spel: Agnes Bergmeijer, Rogier van Erkel, Ida Gorissen-Ceelen, Ferdi Janssen,
        Egidius Pluymen, Anne Rats
muziek: Charivari trio: Bart Lelievelt, Gerard Schoren, Anneke Frankenberg

Winkels en bedrijven Nijmegen - Agenda Nijmegen