Busongeluk Malvert – technische onderzoek

Busongeluk-Malvert-4-juli-2010 019
Malvert zondagnacht – meer foto’s
 

Geen technische gebreken aan ongevalsbus

Nijmegen, 06-07-2010 • De afdeling Verkeersongevallen Analyse van de politie heeft maandag onderzoek gedaan aan de bus die zondagavond een woning aan de 12e straat Malvert binnen reed.
 
Bij dat onderzoek is niets gebleken van een eventueel technisch defect. Ook is vastgesteld dat het ongeval met betrekkelijk lage snelheid is gebeurd. De snelheid van de bus lag in ieder geval lager dan de maximaal toegestane snelheid van 50 km/u.
Bij het ongeval kwam de 63-jarige bestuurder om het leven. Zes passagiers raakten gewond.
 

Bus rijdt tegen gevels

Nijmegen, 05-07-2010 • Zondagavond omstreeks 23.30 uur, kwam bij de politie de melding binnen dat er in de wijk Malvert 12e straat, een bus van vervoersmaatschappij Breng, tegen de gevel van twee woningen was aangereden. De buschauffeur, een 63-jarige Nijmegenaar is overleden. Zes passagiers raakten gewond.
 
Door nog onbekende oorzaak is de bus in de bocht van de 12e straat rechtdoor gereden. In de bus zaten naast de buschauffeur, zes passagiers. Allen raakten gewond, waarvan drie zwaargewond. Twee van hen zijn overgebracht naar het UMC St. Radboud en de andere naar het Canisius Wilhelmina Ziekenhuis. De drie lichtgewonden konden worden behandeld bij de huisartsenpost.

Op het moment van het ongeval was er niemand aanwezig in de woningen. Eén van de bewoonsters was achter in de tuin en is zodanig van het ongeval geschrokken, dat zij ter controle naar het ziekenhuis is gebracht.

Nadat alle slachtoffers uit het voertuig waren gehaald, is de bus weggesleept, waarna de schade aan de woningen is geïnventariseerd. De schade aan de woningen was dusdanig dat de bewoners niet terug konden in hun woning. Zij zijn elders opgevangen.

De Verkeersongevallenanalyse heeft onderzoek gedaan en mede naar aanleiding hiervan zal mogelijk meer bekend worden over de oorzaak van het ongeval. 
 
Bron Politie Gelderland-Zuid
 

Bus rijdt tegen woningen in Malvert, Nijmegen

Nijmegen, 5 juli 2010 – In de wijk Malvert is zondagavond een stadbus bij een bocht rechtdoor gereden. De bus met zes passagiers kwam tegen de voorgevel van twee woningen tot stilstand.
Bij dit ongeval is de chauffeur van de bus omgekomen. Drie passagiers zijn zwaargewond geraakt en drie lichtgewond.

Bron Politie Gelderland-Zuid

Bron: Politie Gelderland-Zuid
Meer politienieuws, informatie, diefstal.. Politienieuws regio Nijmegen
Winkels en bedrijven Nijmegen - Agenda Nijmegen