Brand winkelpand Groenestraat opgelaaid

Brand in winkelpand weer opgelaaid

Nijmegen, 04-08-2010 • Dinsdagnacht net na 04.00 uur kreeg de politie de melding dat in een winkelpand aan de Groenestraat, waar maandagnacht ook brand woedde, opnieuw brand was ontstaan. Hulpdiensten gingen direct ter plaatse.
 
Maandagnacht was er ook al brand in hetzelfde pand. Hoewel deze brand geblust was, zat er vermoedelijk nog zoveel hitte in het pand en in de restanten van de brand van de nacht ervoor, dat deze delen spontaan ontbrandden en het vuur weer oplaaide. De straat werd wederom afgezet en de brandweer blustte het vuur. Rond 06.00 was de brand meester. Het nablussen en afronden gebeurde in de uren daarna. Rond 12.00 uur werd de straat weer vrijgegeven
 

Brandweer blust winkelpand Groenestraat

Nijmegen, 03-08-2010 • Maandag op dinsdagnacht is de brandweer ingezet om een winkelpand aan de Groenestraat in Nijmegen te blussen. Rond 2 uur vannacht ontstond de brand. Een appartement en de winkel zijn verloren gegaan.

In eerste instantie was het een kleine brand die zich later ontwikkelde tot een uitslaande brand. Uit voorzorg zijn alle omliggende bewoners uit hun woning gehaald. Sommige hebben elders de rest van de nacht geslapen. Twee omliggende panden hebben rookschade opgelopen.
Salvage is bij de brand geweest voor hulp aan deze bewoners en pandeigenaren.
De technische recherche doet onderzoek naar de nu nog onduidelijke oorzaak van de brand.

Bron: Politie Gelderland-Zuid
Meer politienieuws, informatie, diefstal.. Politienieuws regio Nijmegen
Winkels en bedrijven Nijmegen - Agenda Nijmegen