Grote brand bij autobedrijf Nijmegen


Uitslaande brand bij Boy Geenacker – Foto Mike Nicolaassen
 
Geen schadelijke stoffen vrijgekomen

 
Nijmegen, 28-05-2009
 • Bij een bedrijf aan de Waterstraat dat gebruikte auto-onderdelen verkoopt is vannacht brand uitgebroken. Verschillende bewoners moesten hun huis uit voorzorg verlaten. De brandweer had de brand na enkele uren onder controle. Uit meting is gebleken dat geen gevaarlijke stoffen zijn vrijgekomen.

Rond 02.30 uur werd de politie gebeld dat er een felle uitslaande brand woedde bij het autobedrijf aan de Waterstraat. Het bedrijf ligt omsloten door de Waterstraat, de Nierstraat, de Rijnstraat en de Biezenstraat. Onmiddelijk startte de politie met het ontruimen van de naastgelegen woningen uit deze straten (ongeveer 50 woningen). De bewoners werden opgevangen in het nabijgelegen gemeenschapshuis aan de Waterstraat. Daar maakten zo’n 50 mensen gebruik van.

 

Intussen zette de brandweer alles op alles om te voorkomen dat de brand over zou slaan. Met ongeveer 40 brandweermensen werd de brand bestreden. Daarbij werd ook een hoogwerker gebruikt. Het vuur sloeg niet over en om 05.00 uur kon de brandweer het sein ‘brand meester’ geven.

 

De meetploeg van de brandweer verrichtte metingen naar gevaarlijke stoffen. Als eerste werd gemeten in de woningen die niet in de rook stonden. Die bewoners konden rond 05.00 uur naar huis. Toen uit metingen bleek dat ook de andere woningen veilig waren, konden rond 05.45 uur de overige bewoners naar huis. Bij de metingen is ook geen asbest vastgesteld.

 

Onderzoek naar oorzaak

De politie onderzoekt de oorzaak van de brand. De technische recherche doet, als de brandweer klaar is met nablussen en de brand is afgekoeld, nader onderzoek. In de steeg naast het autobedrijf stonden twee jerrycans. Agenten werden door verschillende buurtbewoners hierop geattendeerd. Ook dit wordt meegenomen in het onderzoek.

Heeft u informatie die de politie kan helpen bij het vaststellen van de oorzaak van de brand? Neemt u dan contact op met de districtsrecherche van Nijmegen op telefoonnummer 0900-8844 of anoniem via Meld Misdaad Anoniem op telefoonnummer 0900-7000.

Bron: Politie Gelderland-Zuid
Meer politienieuws, informatie, diefstal.. Politienieuws regio Nijmegen
Meer nieuws - winkels en bedrijven Nijmegen - Agenda Nijmegen