The Blues in Nijmegen – Triavium, 31 okt

The Blues is terug in Nijmegen
Triavium – zaterdag 31 oktober 2009
 
Nieuw festival in Triavium met o.a. Clemens van de Ven
 
Nijmegen krijgt weer een eigen bluesfestival. Op zaterdag 31 oktober is partycentrum Triavium het domein van een heuse bluesavond, waarop drie gerenommeerde bands spelen. Daaronder ook Nijmegenaar Clemens van de Ven met zijn band.

The Blues in Nijmegen, zoals de simpele naam van dit festival heet, wordt om 20.00 uur geopend door de X-Ray Blues Band, een groep die stevig aan de weg timmert met een fabuleuze tribute aan blueslegende Stevie Ray Vaughan. Daarna is het de beurt aan Nijmegenaar Clemens van de Ven die met zijn altijd imponerende band weer een vette liveshow garandeert met een mix van rhytm-‘n-blues. Hoogtepunt van de avond is echter het concert van de 52-jarige Amerikaanse gitarist Michael Dotson. Hij neemt het publiek mee naar de plek waar het ooit allemaal begon in de USA, namelijk Chicago: blues zoals blues ooit bedoeld was.

Traditie
Als het aan de organisatoren Rob van Hooren en Leo Preusting ligt, is dit het begin van een langdurige bluestraditie, maar “alles hangt natuurlijk af van de publieke belangstelling”, aldus Preusting, de man die ook aan de bakermat staat van het succesvolle bluesfestival in Zyfflich, jaarlijks in juni.

De entree bedraagt € 12,50 in de voorverkoop en € 15,00 aan de zaal. Kaarten zijn in de voorverkoop verkrijgbaar op de volgende adressen:
Nijmegen-Centrum: café St. Anneke, St. Annastraat 55
Nijmegen-Dukenburg: Totaal Gemak, winkelcentrum Dukenburg
Wijchen: Het Wapen van Wijchen, Markt 10
Beuningen: De Melomaan, Julianaplein 23

Kaarten zijn ook te koop op de website van de organisator: www.bookingblues.com. Hier is ook alle verdere informatie te vinden.

Winkels en bedrijven Nijmegen - Agenda Nijmegen