Beneden-Leeuwen – Brand Dorpsplein

Beneden-Leeuwen, 25-12-2008 • In de nacht van woensdag op donderdag omstreeks 00.30 uur kwam er bij de politie een melding binnen dat bij een pand aan het Dorpsplein schade was ontstaan. De lampen in het pand zouden eruit gevlogen zijn. Politie en brandweer gingen hierop direct ter plaatse.

In het pand bleek brand te zijn ontstaan. Door nog onbekende oorzaak is daarbij een drukopbouw ontstaan waardoor de tussenmuur van het pand en een naastgelegen pand, een supermarkt, eruit werd gedrukt. Door de brand ontstond veel rookontwikkeling. Aanwezige bewoners van 17 daarboven gevestigde woningen werden daarom uit voorzorg elders in de omgeving ondergebracht.

 

Onderzoek

De brandweer heeft met drie blusauto’s de brand bestreden en kon later het sein ‘brandmeester’ geven. De brandweer heeft de appartementen onder andere gecontroleerd op rookdoorslag. Bij één woning bleek het koolmonoxidegehalte te hoog te zijn, die bewoners mochten dan ook niet terug naar hun woning. Zij zijn opgevangen door familie. Hoe de brand is ontstaan is nog onduidelijk. De Technische Recherche stelt een onderzoek in naar de oorzaak. Een 20-jarige man uit de gemeente West Maas en Waal werd aangehouden omdat hij niet voldeed aan bevel of vordering van agenten.
 
Politie zoekt getuigen

Bron: Politie Gelderland-Zuid
Meer politienieuws, informatie, diefstal.. Politienieuws regio Nijmegen
Winkels en bedrijven Nijmegen - Agenda Nijmegen