Beestenboel in het Afrika Museum, 3 okt

Beestenboel in het Afrika Museum
Zondag 3 oktober 2010

In het Afrika Museum in Berg en Dal wemelt het van de dieren. Omdat het bijna Wereld Dierendag is, zetten we al deze dieren op zondag 3 oktober in het zonnetje. Kinderen gaan op safari door het museum en in de creatieve workshop worden dieren versierd. Deze themadag valt prachtig samen met de lancering van een nieuw kleuterproject waarin dieren centraal staan.

Wat een beestenboel!
Kinderen van 3 t/m 6 jaar gaan samen met hun ouders en een grote knuffelolifant, -slang of -krokodil op zoek naar de dieren in de collectie. In een tocht die door het hele Binnenmuseum voert, wijst de knuffel de weg langs allerlei schilderijen, beelden en andere kunstvoorwerpen. Als in een levensgroot memory spel zoeken de kinderen de dieren in het museum passend bij de dieren op de kaartjes die de knuffel bij zich draagt. Een actieve tour door het museum die jonge kinderen vertrouwd maakt met het kijken naar kunst. Wat een beestenboel!

Versier een dier
In de creatieve workshop worden op 3 oktober zeepstenen dieren beschilderd. Maak met verf zo natuurgetrouw mogelijk de strepen van een zebra na of schilder bijvoorbeeld een olifant met blauwe vlekken. Gebruik je fantasie, want in de workshop ‘Versier een dier’ kan het allemaal! Doorlopend van 12.00 – 16.30 uur.

‘Op safari door het Afrika Museum’
Kinderen van 4 t/m 12 jaar kunnen deelnemen aan een bijzondere Afrika-safari. Want al zou je het misschien niet zeggen, in het Afrika Museum zijn overal dieren te vinden. Onder leiding van een museumgids gaan de kinderen op safari door het Binnen- en Buitenmuseum op zoek naar de beestenboel in het Afrika Museum. Aanvang: 13.00 en 14.30 uur.

Het programma van dag tot dag is te vinden op www.afrikamuseum.nl onder het kopje ‘activiteiten’.

Afrika Museum, Postweg 6, Berg en Dal (bij Nijmegen)
Openingstijden:
maandag t/m vrijdag: 10.00-17.00 uur
1 nov – 1 apr: maandag gesloten
zaterdag, zon- en feestdagen: 11.00-17.00 uur

Winkels en bedrijven Nijmegen - Agenda Nijmegen