Onderzoek naar brand Hatert beëindigd

Nijmegen, 29-11-2012  – Het onderzoek naar de brand in de woning aan de Fransen van de Puttestraat in de wijk Hatert , waarbij een 10 maanden oude baby om het leven kwam is beëindigd. Politie en justitie hebben na uitgebreid onderzoek het dossier opgelegd. Dit betekent dat het onderzoek altijd heropend kan worden bij nieuwe aanwijzingen.
 
In de nacht van donderdag 24 op vrijdag 25 mei ontstond door onbekende oorzaak brand op de eerste etage van de woning. De baby liep daarbij ernstige verwondingen op en overleed enkele dagen later.
 
Het rechercheteam deed uitgebreid onderzoek naar de oorzaak van de brand. In september werd een 17-jarige verdachte aangehouden, maar na enkele dagen weer vrijgelaten. Tegen de verdachte ontbreekt wettig en overtuigend bewijs. Inmiddels heeft de politie een gesprek gehad met de familie.
 

Aanhouding woningbrand Hatert

Nijmegen, 18-09-2012 • In het onderzoek naar de woningbrand in de nacht van donderdag 24 op vrijdag 25 mei aan de Fransen van de Puttestraat in Nijmegen is een 17-jarige Nijmegenaar aangehouden. Hij wordt verdacht van brandstichting.

Bij de woningbrand raakte een 10 maanden oude baby ernstig gewond. Hij overleed later aan zijn verwondingen. De politie startte na de brand een grootschalig onderzoek. De 17-jarige was ook aanwezig in de woning toen de brand ontstond. Hij werd dinsdagochtend aangehouden op verdenking van brandstichting. De politie onderzoekt de zaak verder.
 

Doodsoorzaak baby vastgesteld – Hatert

Nijmegen, 01-06-2012 • Uit sectie is de doodsoorzaak vast komen te staan van de baby die vrijdagochtend 25 mei ernstig gewond raakte bij een woningbrand. De 10-maanden oude baby overleed op zondag 27 mei. Uit de sectie is nu gebleken dat dit is aan de gevolgen van de brand. Het NFI doet nog nadere onderzoeken.

De politie is na de brand direct een grootschalig onderzoek gestart. Momenteel is het rechercheteam nog zeer actief met het horen van mensen in de buurt en het onderzoeken van alle informatie. Daarbij wordt niets uitgesloten.

Twintig rechercheurs onderzoeken de uitslaande brand, die vrijdagochtend 25 mei omstreeks 02.45 uur uitbrak in een woning aan de Fransen van de Puttestraat in Nijmegen.

Foto- en filmmateriaal
De politie vraagt mensen die beelden van de brand hebben gemaakt (foto, film) zich te melden bij het rechercheteam via het algemene telefoonnummer 0900-8844. De recherche hoopt dat de gemaakte opnamen meer duidelijkheid kunnen verschaffen over het ontstaan van de brand.
 

Baby aan verwondingen overleden – Hatert

Nijmegen, 27-05-2012 • De 10 maanden oude baby die in de nacht van donderdag op vrijdag ernstig gewond raakte bij een uitslaande brand in een woning aan de Fransen van de Puttestraat, is vanmiddag aan zijn verwondingen overleden. Op het slachtoffertje zal sectie worden verricht.

Na het ontstaan van de brand, die omstreeks 02.45 uur werd gemeld, troffen de agenten die als eerste ter plaatse kwamen een zeer chaotische situatie aan. Bewoners en omstanders waren in paniek in verband met de baby die ernstig verbrand zou zijn. Door ambulancemedewerkers werd de baby in kritieke toestand overgebracht naar het UMC St. Radboud.

In verband met de ernst van de verwondingen werd het slachtoffertje zaterdag overgebracht naar het AMC waar hij vandaag in de loop van de middag is overleden. De afdeling Forensische Opsporing startte vrijdagochtend direct met een sporenonderzoek. Vrijdag en zaterdag zijn diverse politiemensen in de wijk bezig geweest met het buurtonderzoek.

De politie startte een Team Grootschalig Onderzoek. Een twintigtal rechercheurs zijn volop met het onderzoek bezig om duidelijk te krijgen wat er zich die nacht heeft afgespeeld. Op dit moment kunnen hierover nog geen mededelingen worden gedaan.
 

Baby ernstig gewond bij brand – Hatert

Nijmegen, 25-05-2012 • Bij een felle uitslaande brand in een woning aan de Fransen van de Puttestraat is in de nacht van donderdag op vrijdag een baby van 10 maanden oud ernstig gewond geraakt.

De brand werd omstreeks 02.45 uur gemeld. Toen agenten ter plaatse kwamen was er veel paniek bij bewoners en omstanders omdat een baby ernstig verbrand zou zijn. Door ambulancemedewerkers is het jongetje met spoed overgebracht naar het UMC St. Radboud. Zijn toestand is kritiek.

Door de afdeling Forensische Opsporing van de politie is direct begonnen met een sporenonderzoek. Ook wordt vrijdagmorgen een buurtonderzoek gehouden.

Over de oorzaak van de brand en wat zich in de woning mogelijk heeft afgespeeld kunnen nog geen mededelingen worden gedaan.

Bron: Politie Gelderland-Zuid
Meer politienieuws, informatie, diefstal.. Politienieuws regio Nijmegen
Winkels en bedrijven Nijmegen - Agenda Nijmegen