ArcheoAcademy in Museum Het Valkhof

Stadsarcheoloog Harry van Enckevort te gast bij eerste ArcheoAcademy in Museum Het Valkhof

Op zondag 2 juli trapt de Nijmeegse stadsarcheoloog Harry van Enckevort  de lezingenreeks van de ArcheoAcademy af in de ArcheoHotspot Nijmegen. Sinds begin dit jaar is in Museum Het Valkhof de ArcheoHotspot Nijmegen gevestigd. U kunt hier niet alleen dagelijks meehelpen met archeologisch onderzoek, er worden ook diverse extra activiteiten georganiseerd, waaronder de ArcheoAcademy. Iedere maand kunt u kosteloos aanschuiven bij een verrassende lezing door een expert uit het vakgebied, waarbij ook een prikkelende  link wordt gelegd naar de actualiteit van de archeologie in Nijmegen. Het publiek wordt na de lezing uitgenodigd hierover in gesprek te gaan.  Tijdens deze eerste lezing neemt Harry van Enckevort u mee naar de wereld van de archeologie. Wat houdt het vak nu precies in? Wat drijft de archeoloog? Wat zijn de laatste ontwikkelingen in de archeologie van de oudste stad van Nederland?  U bent van 14.30 tot 15.30 uur van harte welkom om te komen luisteren en vragen te stellen. Aanmelden is niet nodig, toegang tot de lezing is gratis.

Archeologisch spreekuur
Iedere laatste woensdagmiddag van de maand kunt u van 16.00 tot 17.00 uur terecht bij het archeologisch spreekuur in de ArcheoHotspot. Heeft u iets gevonden en wilt u een expert vragen wat het is? Kom gerust langs!

Kijk voor meer informatie over de ArcheoHotspot Nijmegen, de ArcheoAcademy en de overige activiteiten op www.museumhetvalkhof.nl

Meer nieuws - winkels en bedrijven Nijmegen - Agenda Nijmegen