Agent gewond bij arrestatie – politie zoekt getuigen

Politie zoekt getuigen van verwonden agent bij arrestatie

Nijmegen, 24-01-2013 – Bij het onderzoek naar het verwonden van een agent bij een arrestatie in Nijmegen is de politie op zoek naar getuigen. De agent wilde woensdagmiddag 23 januari op de Oude Azaleastraat nabij de Graafseweg een verdachte aanhouden vanwege fietsdiefstal.

Rond half vier meldden getuigen dat er op het Keizer Karelplein fietsen zouden worden opengebroken en dat de daders zouden zijn weggelopen richting Graafseweg. Op de Oude Azaleastraat troffen agenten even later twee personen aan die aan het signalement voldeden.

Gebroken neus
Toen de agenten wilden overgaan tot aanhouding zou een van de twee, een 32-jarige Nijmegenaar, zich hebben verzet en een van de agenten in het gezicht hebben geslagen. De agent liep daarbij een gebroken neus op en moest zich in het ziekenhuis laten behandelen.

Filmpjes
Volgens de politie moeten er meerdere omstanders getuige zijn geweest van het incident. De politie komt dan ook graag met hen in contact. De politie is bereikbaar op 0900-8844. Ook roept de politie getuigen op die wellicht filmopnames hebben gemaakt deze te uploaden op de website

Aangever gestolen fiets gezocht
De Nijmegenaar heeft inmiddels bekend de fiets te hebben gestolen en het slot ervan te hebben opengebroken. Tot dusver heeft zich echter nog geen aangever gemeld. Het gaat om een witte damesfiets van het merk Gazelle, voorzien van een kinderzitje die gestald stond op het Keizer Karelplein. Ook de eigenaar van de fiets wordt verzocht zich te melden.

Agent gewond bij arrestatie

Nijmegen, 23-01-2013 – Bij de aanhouding van een verdachte van fietsdiefstal in Nijmegen is vanmiddag, woensdag 23 januari, een agent gewond geraakt. De agent moest klappen incasseren van de arrestant toen die zich hevig verzette en moest naar het ziekenhuis.

Rond half vier werd bij de politie gemeld dat er fietsen zouden worden opengebroken op de Oude Azaleastraat in Nijmegen. De daders zouden een man en een vrouw zijn die wegliepen richting Graafseweg. Op basis van een goed signalement troffen agenten daar even later het duo aan.

Gezichtsletsel
Toen de agenten tot aanhouding wilden overgaan begon de man zich hevig te verzetten. Daarbij zou de agent zijn geslagen en bij de keel zijn gegrepen. Collega’s schoten te hulp om de man te kunnen overmeesteren maar de agent bleek dusdanig letsel aan zijn gezicht te hebben opgelopen dat hij naar het ziekenhuis moest. De man en vrouw zijn ingesloten.

‘Handen af ‘
Onder het motto ‘Handen af van hulpverleners!’ De politie tolereert geen verbaal of fysiek geweld tegen politiemensen en anderen met een publieke taak. Bij geweld tegen politieambtenaren zal de korpsleiding medewerkers volop steunen, onder meer door financiële genoegdoening te eisen als dat mogelijk is. Het Openbaar Ministerie zal geweld tegen politieambtenaren met voorrang oppakken. Afgesproken is dat de strafeis bij geweld tegen politiemensen en anderen met een publieke taak altijd wordt verhoogd.

Bron: Politie Gelderland-Zuid
Meer politienieuws, informatie, diefstal.. Politienieuws regio Nijmegen
Winkels en bedrijven Nijmegen - Agenda Nijmegen